- Forside
- Lovstof: Spørgsmål og svar
- Fleksjob
- Fleksjob og feriepenge
Fleksjob og feriepenge
Spørgsmål:
Hvad sker der med feriedage med ledighedsydelse, hvis medarbejderen i forvejen har optjent feriepenge og feriedagpenge?
Svar (24.4.2024):
Det fremgår af lov om aktiv socialpolitik § 74e, stk. 6:
”Personer, der har optjent ret til ferie med løn eller feriegodtgørelse, og som er ledige, kan få suppleret den løn under ferie eller feriegodtgørelse, som udbetales under ferien, med ledighedsydelse. Ledighedsydelsen og lønnen under ferie eller feriegodtgørelsen kan tilsammen højst udgøre et beløb, der svarer til den ledighedsydelse, som personen er berettiget til ”
Med andre ord: Ferie med ledighedsydelse nedsættes i det omfang, medarbejderen har optjent feriepenge eller feriegodtgørelse og kan samlet set ikke overstige niveauet for ledighedsydelsen for den periode, der holdes ferie.
Relateret indhold
SPØRG CABI
Har du spørgsmål?
Så spørg Cabi!
| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven |