Fasthold medarbejdere

Man siger, medarbejderne er virksomhedens vigtigste ressource. Så de er værd at passe på.

Herunder finder du inspiration til fastholdelse af medarbejdere, som bliver ramt af sygdom eller nedsat arbejdskapacitet eller -evne. Og til, hvordan du kan sikre, at jeres virksomhed er et godt sted at være også i det lange løb. Til gavn for medarbejderne og for forretningen.

Viden og baggrund

Lavt fravær styrker bundlinjen

Få gode råd og konkrete værktøjer til at reducere sygefraværet og forbedre trivslen på jeres arbejdsplads.

Læs mere
Viden og baggrund

Handicapkompenserende ordninger

Når en borger har en varig og betydelig funktionsnedsættelse, er der forskellige muligheder for at knytte ekstra støtte til et job. Tag udgangspunkt i personens behov for støtte og tilrettelæg hjælpen derefter.

Læs mere
Viden og baggrund

Seniorer på arbejdspladsen

Fastholder du ældre og erfarne medarbejdere, bevarer du deres værdifulde arbejdskraft og viden. Med en bevidst indsats undgår du samtidigt fysisk og psykisk nedslidte medarbejdere, der stopper deres arbejdsliv for tidligt.

Læs mere om seniorer
Metode og værktøj

Fastholdelsesmuligheder

En medarbejder med nedsat arbejdsevne behøver ikke at få et fleksjob. Ofte kan mindre justeringer i jobbet betyde, at medarbejderen uden yderligere indsats kan klare arbejdet igen.

Læs mere
Viden og baggrund

Fastholdelsesfleksjob

Ud over de almindelige betingelser for at være berettiget til fleksjob er der særlige betingelser for at være berettiget til fastholdelsesfleksjob. Et fastholdelsesfleksjob er et fleksjob, hvor man ansættes i fleksjob på den arbejdsplads, hvor man er eller senest har været ordinært ansat.

Læs mere

Cannot bind source type Lecoati.LeBlender.Extension.Models.LeBlenderModel to model type Cabi.Core.Models.GridModels.FeatureSectionViewModel.

Sådan bruger du FN's Verdensmål 8 i din forretning

Det kræver blot 4 trin at komme i mål. Brug guiden her!

Læs mere

Seneste nyheder

Danskerne er sig selv nærmest, når de skal vælge job. Topscoreren er fokus på forebyggelse af stress.

Ny undersøgelse overrasker: Det, der i virkeligheden er vigtigst for nye medarbejdere

Længe har der været en fortælling om, at klima og bæredygtighed har været afgørende faktorer, når danskerne søger nye job. En ny undersøgelse fra Ballisager fastslår, at det ikke er tilfældet.

Flere med handicap skal i job, og det kan bedre brug af handicapkompenserende ordninger bidrage til.

Glemte ordninger kan få flere med handicap i job

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil frem mod 2025 have 13.000 flere borgere med handicap i job. Handicapkompenserende ordninger er et effektivt værktøj til at få det til at ske, men ordningerne lever ofte en anonym tilværelse i kommunerne, og de kan bruges meget bedre. Det vurderer Cabi, som har arbejdet med udbredelsen af ordningerne i fem år.

En ny guide fra Cabi hjælper sagsbehandlere til at holde jobfokus i samtale med borgerne.

Ny guide: Få styrket jobfokus i samtalerne med borgerne

Sagsbehandleres samtaler med borgere fra kanten af arbejdsmarkedet kan ofte komme til at handle meget om udfordringer og barrierer. En ny guide fra Cabi hjælper sagsbehandlere til at holde fokus på job i samtalerne.