Social beskæftigelse i industrien

Mange fremstillingsvirksomheder er udfordrede, når de søger efter eller ønsker at fastholde medarbejdere. Uanset om det gælder specialister eller medarbejdere til produktionen, kan et tydeligt socialt ansvar være en af løsningerne, hvis din virksomhed har svært ved at rekruttere og fastholde medarbejdere.

Socialt udsatte kan udføre rutineopgaver, som dine faglige medarbejdere ellers skulle have udført.

Eksempler på opgaver

Det kan fx være opgaver som at hente ting, forberede til montage, gøre rent inden næste opstilling og hjælpe med løft. Den slags opgaver kan med fordel løses af mennesker på få timer, så din faglærte kan fokusere på kerneopgaverne.

En ekstra hånd

Arbejde i industrien er ofte fysisk krævende. En ekstra hånd i hverdagen kan aflaste dine faglærte medarbejdere - også selvom det blot er nogle timer om ugen.

Den ekstra hjælp til rutineopgaver kan betyde, at dine faglærte kan udføre flere fagligt krævende opgaver. På den måde bruger du som leder alle dine medarbejderes kompetencer optimalt.

Her på siden får du viden og værktøjer, så din virksomhed sikrer forretningen gennem fastholdelse af medarbejdere og kan planlægge fremtiden gennem socialt ansvarlig rekruttering.

"Hos os har vi en drivkraft i arbejdet med mennesker. Når man giver mennesker en chance, og man giver noget af sig selv, så får man lige så meget eller mere tilbage igen. Det gør, at vi får mere dedikerede og loyale medarbejdere, som er en win-win for os"

Direktør Thomas Gottlieb fra Anlægsgartner Gottlieb

Forebyg ulykker

Få her gode råd til at forebygge ulykker i jeres produktion. Brug videoen i dialogen om rammer og regler hos jer, også når I tager imod nye medarbejdere.

Løsninger og kombinationsmuligheder

Få her overblik over hvilke forskellige løsninger og kombinationsmuligheder der er for at tage imod nye medarbejdere i virksomheden i kortere eller længere forløb med henblik på ansættelse. ​

Læs mere her

-

Har du spørgsmål?

Så tag fat i Bente Nissen eller Trine Thomsen og få sparring på de udfordringer, du sidder med. Det er helt gratis og uforpligtende.

Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR