Opkvalificering i industrien

Vil du fremtidssikre din virksomhed? Nye kompetencer, viden og kvalifikationer er med til at fastholde og udvikle dine medarbejdere. 

Værdien af opkvalificering viser sig konkret, når nye kompetencer tages i brug i fx en produktion og bliver brugt i praksis. Det kan dreje sig om opkvalificering, der fx giver et digitalt forspring, smartere udnyttelse af råvarer eller en bedre udnyttelse af tid som ressource i forretningen.

Det kan også være sidemandsoplæring, der resulterer i mindre nedslidning. Viden, der deles på tværs af kolleger og teams, sikrer god forankring af nye kompetencer i en virksomhed og gør den mindre sårbar.

"Husk ligheden imellem, at når virksomheder vedligeholder deres produktionsapparat, så bør de også vedligeholde medarbejderstabens kompetencer“

Ella Petersen, udviklingschef i Cabi

Sådan kommer I i gang med at opkvalificere

Kom godt i gang med opkvalificering

Få gode råd, viden og inspiration fra andre virksomheder, så din virksomhed ved at løfte kompetencer kan fastholde dine medarbejdere og bruge opkvalificering, når du ansætter udsatte ledige.

Læs mere

Fasthold en medarbejder med nedsat arbejdsevne

Få overblik over de muligheder, der bedst muligt tillader din medarbejder at blive på det ordinære arbejdsmarked. Det vil sige, inden et fleksjob kommer i betragtning.

Læs mere

Opkvalificér medarbejdere med særlige behov

Få gode råd til, hvordan du bedst opkvalificerer medarbejdere, der har brug for noget særligt. Du får blandt andet overblik over de forskellige muligheder for opkvalificering.

Læs mere

CASE

Vola

På VOLA handler det ikke om at fastholde arbejdskraft, men om at udvikle. Udvikle medarbejderne, så de kan udvikle og forbedre virksomhedens produkter. 

Se case

Har du spørgsmål?

Så tag fat i Bente Nissen og Trine Thomsen og få sparring på de udfordringer, du sidder med. Det er helt gratis og uforpligtende.

Publikation

Kom godt i gang med opkvalificerng

Få gode råd, mere viden og inspiration fra virksomheder, så din virksomhed ved at løfte kompetencer kan fastholde og forebygge samt bruge opkvalificering, når I ansætter udsatte ledige.

Gå til publikationen
Metode og værktøj

Fastholdelsesmuligheder

En medarbejder med nedsat arbejdsevne behøver ikke at få et fleksjob. Ofte kan mindre justeringer i jobbet betyde, at medarbejderen uden yderligere indsats kan klare arbejdet igen.

Læs mere