Virksomhedernes rolle i FGU og sammenhængende ungeindsats

Cabi har fokus på, hvordan den sammenhængende ungeindsats bedst organiseres og tilrettelægges i praksis. For hvordan kan den virksomhedsrettede indsats få en fremtrædende rolle i de uddannelsesforberedende forløb for unge under 25 år, så de unge kan finde vej gennem uddannelse til job – og det lokale erhvervsliv får arbejdskraft?

Tænk erhvervstræning og branche tidligt ind i uddannelsen

FGU-skolerne og kommunerne kan med fordel tænke erhvervslivet tidligt ind i FGU-forløbet:

Forslag til at komme i gang:

  • Skab et overblik over det lokale arbejdsmarked og behovet for arbejdskraft. Det kan ske i samarbejde med uddannelsesinstitutioner, jobcentret og erhvervsråd.
  • Målret undervisning og vejledning mod de lokale virksomheders behov for arbejdskraft.
  • Involver det lokale erhvervsliv i samarbejdet, lad eleverne besøge virksomhederne og lad eleverne løse opgaver for dem.
  • Klæd FGU-skolens medarbejdere på til, hvordan de kan involvere lokale virksomheder i undervisning og vejledning.

Cabis centrale budskaber til kommuner og FGU-skoler

  • Virksomheder kan motivere til udvikling og læring. Det bliver konkret og virkeligt og giver mening, så de unge kan finde vej gennem livet.
  • Når virksomhedsforløb understøttes af en fast kontaktperson kombineret med andre indsatser, vil flere unge komme i job og uddannelse. 
  • Dele af FGU indsatsen (fx værksteder) kan med fordel flyttes ud på virksomheder og på den måde bygge bro til uddannelse. 

Læs one pager om 'Virksomhedernes rolle i FGU og sammenhængende ungeindsats'. 

Download pdf

Har du spørgsmål?

Så tag fat i Jesper eller Carl Eric.

Viden og baggrund

Unge i job & uddannelse

Alle unge skal kunne se frem til et arbejdsliv. For nogen unge mellem 15 og 30 år kræver det en hjælpende og støttende indsats. Du kan som medarbejder i jobcenter, kommune eller virksomhed her finde viden til dit arbejde med unge, der ikke kan gå den direkte vej i job eller uddannelse.

Få viden og inspiration til dit arbejde med unge

Seneste nyheder

Cabi styrker virksomheder og kommuners samarbejde om at få flere ledige fra kanten af arbejdsmarkedet i job. En ny evaluering af videnshuset viser, hvor stor effekten af Cabis arbejde har været i løbet af de seneste tre år. Foto: Istock

Videnshus hjælper over 8600 personer ind på arbejdsmarkedet

En ny evaluering af Cabi viser, at videnshuset i løbet af de seneste tre år har hjulpet virksomheder med at tage mindst 8632 ledige ind fra kanten af arbejdsmarkedet. Resultatet skyldes ikke Cabis indsats alene, men videnshuset har været medvirkende til den positive effekt.

Løntimer kan blive gamechangeren, der skaber flere rigtige jobs

I dag er næsten 190.000 unge og voksne hverken i job eller uddannelse. Reformkommissionen med Nina Smith i spidsen har præsenteret deres tredje og sidste rapport, om hvordan flere unge og voksne fra kanten af arbejdsmarkedet kan komme i job. En af anbefalingerne er løntimer, og det kan blive en regulær gamechanger.

Efter 15 år som direktør i Cabi er budskabet fra Mette Rønnau klart: Den socialt ansvarlige forretning har aldrig været vigtigere. Og de virksomheder, der lykkes, går strategisk til værks og forankrer indsatsen i direktionen. Foto: Cabi

15 år i spidsen for Cabi: ”Den socialt ansvarlige forretning har aldrig været vigtigere”

Efter 15 år som direktør i Cabi er budskabet fra Mette Rønnau klart: Den socialt ansvarlige forretning har aldrig været vigtigere. Og de virksomheder, der lykkes, går strategisk til værks og forankrer indsatsen i direktionen.