Special Minds

Lykkes med at passe på miljøet og give en chance til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet

CASE

Virksomhed: Special Minds i Kolding
Branche: Socialøkonomisk virksomhed, der genanvender brugt IT-udstyr til videresalg 
Størrelse: 21 medarbejdere
Geografi: Kolding
Mere inspiration: Følg Special Minds på LinkedIn eller læs mere på deres hjemmeside

Special Minds i Kolding sikrer job til udfordrede ledige

Speciel Minds opkøber Kolding Kommunes udtjente IT-udstyr og –skrot, og sælger det videre. Er udstyret defekt, bliver det repareret eller brugt som reservedele. Stationære computere, som ikke har nogen stor salgsværdi, bliver opgraderet og solgt som minigamercomputere.

Alt dette varetages af medarbejdere hos Special Minds, som alle har udfordringer som autisme, angst, ADHD eller ADD. Virksomheden lykkes helt særligt med at tilpasse opgaver, arbejdstid og skånehensyn, så det passer godt til deres behov. Virksomheden har også ansat rengørings- og kantinepersonale, som har forskellige skånehensyn.

Forretning, grøn omstilling og socialt ansvar går hånd i hånd

At tage imod mennesker med særlige udfordringer og koble dem med arbejdsopgaver, der passer til dem, er en spidskompetence i Speciel Minds. Samtidig formår virksomheden at give nyt liv til IT-udstyr, som ellers ofte ender med at blive kasseret til stor gene for miljøet. Derfor blev virksomheden nomineret til CSR People Særpris 2021.

Special Minds i Kolding formår samtidigt at tjene penge, når ressourcer genanvendes, og genbruget skaber nye arbejdspladser til mennesker med særlige kompetencer og en sårbarhed, der håndteres flot i organisationen.

Læs mere om

Mennesker med kognitive handicap og job

Regeringens ambition er, at flere mennesker med et handicap skal i job. Blandt personer med et handicap er der i dag et uudnyttet potentiale for beskæftigelse.

Læs mere

Cirkulær økonomi og jobs

Få inspiration og find tips til at komme i gang, cases fra virksomheder og viden, så du også kan bidrage til mere socialt ansvar gennem genbrug af ressourcer.

Læs mere

Brancheanalyse: Cirkulær økonomi og arbejde til flere

Forventninger til jobskabelse ved cirkulær økonomi på tværs af brancher. Udarbejdet i samarbejde med Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål og Erhvervsstyrelsen.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR