CREO Arkitekter

Lykkes med at investere i trivsel

CASE

Virksomhed: CREO Arkitekter A/S
Branche: Byggeri
Størrelse: Ca. 35 medarbejdere
Geografi: Odense
Mere inspiration: Følg CREO Arkitekter på LinkedIn 

Investering i trivsel er et must

Det er svært for os som virksomhed at vækste og løse vores kerneforretning, hvis vores medarbejdere, som er vores vigtigste aktiv, ikke har lyst til at komme på arbejdspladsen. Derfor skal vores arbejdsplads være et godt sted at være, fortæller adm. direktør Simon Borg fra CREO Arkitekter A/S.

Sådan gør de

Vores medarbejdere skal opleve, at deres trivsel er i fokus
Hos CREO Arkitekter A/S har ledelsen fokus på tæt dialog mellem alle medarbejdere ved at prioritere tid til faste fællesmøder. Her er plads til både ledelsesorientering og præsentation på skift fra den enkelte medarbejder, hvilket sikrer, at alle er orienteret og har kendskab til kollegers opgaver.

Med en halv times møde hver 14. dag, suppleret med et kommende tiltag på fem spørgsmål i løbende pulsmålinger, sikrer ledelsen sig en mulighed for at følge samspillet med organisationsudviklingen og trivslen for medarbejdernes roller og ansvar.

Derfor gør de det

Værdien, ved at have tæt løbende dialog med alle medarbejdere, er, at vi som ledelse har større chance for netop at bedrive ledelse i rette tid, hvis der viser sig udfordringer. Vi får simpelthen mulighed for tidligere indsats og kan komme længere sygemeldinger i forkøbet, fortæller adm. direktør Simon Borg.

-

Gevinsten ved at forebygge sygefravær

Vi tror på, at forebyggelse betaler sig
På samme måde som vi har lavet digitale investeringer for at styre vores ressourceplanlægning, så invester vi også i trivslen for at forebygge sygefravær. Stramme tøjler og kontrol passer ikke til en moderne arbejdsplads. Nye generationer af medarbejdere forventer åbenhed og dialog, og de skal kunne se, vi tager deres trivsel på arbejdspladsen alvorligt.

Hvad har det med sygefravær at gøre? Jo, forklarer adm. direktør Simon Borg, vi tror på, at den åbne dialog understøtter den enkeltes oplevelse af at være en del af noget, som gør, man har det godt på jobbet, løser sine opgaver bedre og har lyst til at komme på arbejde, hvilket samlet set giver mindre sygefravær.

Hvad koster investeringen ifølge adm. direktør Simon Borg?

  • Samtlige 35 medarbejdere deltager i en halv times møde hver 14. dag = samlet 35 timer månedligt x timeløn
  • Pulsmålingens fem spørgsmål er ikke ret ressourcekrævende, udfordringen er at få det indarbejdet som en rutine for både ledelse og medarbejdere
  • Har vi ikke fokus på området, koster det på vores forretning og kvaliteten af vores produkt, ved at vi ikke kan tiltrække og fastholde gode medarbejdere.

Gode råd til andre ledere >>

  • Spørg i plenum. Medarbejderne ved godt, hvad de har brug for
  • Skab godt samarbejde med tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne
  • Tag lederrollen på dig. Det er vigtigt at forstå, hvad det kræver af kommunikation at lede.

Vores medarbejdere skal kunne se, at vi reelt bekymrer os om deres arbejdsmiljø og trivsel, og at vi ønsker at ændre på forholdene, hvis noget kræver det.

Adm. direktør, Simon Borg

Sådan kommer I i gang med at forebygge sygefravær

Sygefraværsberegneren

Ofte hører vi, at virksomhederne har udsigt til økonomisk gevinst, hvis de nedbringer sygefraværet. Men hvor stor er gevinsten egentlig? Og hvornår er en investering i forebyggende tiltag tjent hjem?

Læs mere

Få overblik over jeres indsats

Hvordan står det til hos jer med sygefraværsindsatsen? Prøv vores dialog- og screeningsværktøj HUSET og få overblikket.

Læs mere

Se flere cases

Her på siden kan du se flere eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Der er masser af gode og konkrete råd at hente her.

Læs mere

Har du spørgsmål til arbejdet med forebyggelse af sygefravær?

-

Simon Borg

Adm. direktør, CREO Arkitekter

Tlf.: 2835 7990
Mail: svb@creoarkitekter.dk

-

Marlene Fabrin

Seniorkonsulent, Cabi

Tlf.: 2234 3965
Mail: fab@cabiweb.dk

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR