GRØN OMSTILLING OG FLERE I ARBEJDE

St. Hippolyt

Lykkes med at tage et bæredygtigt ansvar – både socialt og miljømæssigt. 

CASE

Virksomhed: St. Hippolyt
Branche: Dyrefoder
Størrelse: 17 medarbejdere
Geografi: Brande
Følg St. Hippolyt på LinkedIn


-

I Brande går genbrug af pap og udvikling af mennesker hånd i hånd

Hvad gør man, når man er en virksomhed, der har emballage til overs og som samtidig ønsker en grøn og bæredygtig profil?

I virksomheden St. Hippolyt i Brande, som sælger foder og kosttilskud til heste, har de en løsning, som tilmed gør en forskel for to mennesker, der før var på kanten af arbejdsmarkedet.

St. Hippolyt har 17 medarbejdere. Flere af dem arbejder på særlige vilkår i få timer om ugen.

”Vi er en bæredygtig virksomhed, derfor tager vi også socialt ansvar. Jeg synes, at vi som samfund skal hylde og rumme, at vi alle er forskellige”.

Line Kofod, direktør i St. Hippolyt.

Genbrug af emballage – en grøn samarbejdsopgave

I øjeblikket har St. Hippolyt to medarbejdere, der er ansat via kommunen i få timer om ugen. Målet er, at de begge får tilkendt fleksjob i virksomheden.

Netop de to medarbejdere har en del af æren for, at St. Hippolyt genbruger al den emballage, det overhovedet er muligt.

”Vores medarbejdere, der er her på særlige vilkår, har hver især forskelligartede opgaver, men når det kommer til at genbruge emballage til nye forsendelser, arbejder de faktisk sammen. Heidi er god til at anvise, hvordan vi bedst genbruger vores pap og fyld til kasserne, og Steen er god til at følge anvisningerne og lave forsendelserne klar”, fortæller Line Kofod.

Steen sørger også for, at alt den klare plast, der er viklet om de varer, som St. Hippolyt får hjem, kommer i den rette container og bliver hentet og genbrugt.

-

”Det er en god følelse for alle i virksomheden at løfte et andet menneske. Jeg synes, det hører med til at drive en forretning baseret på ordentlighed”.

Line Kofod, direktør i St. Hippolyt

Bidrag til forretningen

Line Kofod oplever, at det frigiver tid hos de faglærte i virksomheden, at der er mennesker som Steen og Heidi til at løse nogle mindre presserende men tidskrævende opgaver både på kontoret og på lageret. Det er et vigtigt bidrag til forretningen.

Blandt andet betyder det, at virksomhedens økonomiansvarlige har fået mere tid til at implementere nyt indkøbs- og driftssystem, der kan være med til at dokumentere St. Hippolyts udvikling i den grønne omstilling.

Men for Line Kofod vægter det også, at hendes virksomhed kan være med til at udvikle mennesker med udfordringer.

Casen er en del af projekt Grøn omstilling – En nøglebrik til social inklusion

Projektet er støttet med 17,6 mio. kr. af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og løber fra 2023 til primo 2025.

Logoer: Medfinansieret af Den Europæiske Union, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Cabi

Sådan kommer du i gang med at tage socialt ansvar med grønne opgaver

Gratis værktøj: Find de grønne opgaver

Ved at bruge opgaveværktøjet får du et overblik over, hvilke grønne opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.

Gå til opgaveværktøjet

Guide: Brug jobcentret optimalt

Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning både ift. tilknytning og rekruttering. Læs Cabis guide til, hvordan du kan bruge jobcentrets service optimalt.

Gå til guiden

Bliv klogere på S'et i ESG

Når du rekrutterer ledige med udfordringer, bidrager du samtidig til at styrke din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.

Læs vores ESG-tema
Projekt

Grøn omstilling - en nøglebrik til social inklusion

EU-projekt, der kobler grøn omstilling og social inklusion samt bidrager til, at ledige fra kanten kvalificeres til at løse grønne opgaver hos virksomheder.

Læs mere
Publikation

Casesamling: Grøn omstilling og flere i arbejde

Find inspiration til, hvordan din virksomhed kobler opgaver afledt af den grønne omstilling sammen med inklusion af mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Se publikation
Portrætbillede Carsten Lunden