Optrapningsplan

En optrapningsplan kan have flere formål. Har du en sygemeldt medarbejder, kan du medbringe optrapningsplanen til jeres sygefraværssamtale, når I skal tale om at vende tilbage på arbejde.

Hent planen i word

Denne optrapningsplan er et vigtigt dialogværktøj til brug mellem leder og medarbejder, hvis en medarbejder vurderes til ikke at kunne være fuldt arbejdsdygtig i en periode.
Drøftelsen vil tage udgangspunkt i arbejdstid, antal af fremmødedage og beslutning om, hvilke opgaver medarbejderen skal udføre de givende dage. Planen er med til at skabe en åben dialog og et konkret overblik, som ofte skaber tryghed hos medarbejderen. Alle vigtige elementer for at fastholde medarbejderen i at vende tilbage på almindelige vilkår igen. Planen skal ses som inspiration til at skabe en åben dialog omkring de muligheder, som virksomheden har og ud fra, hvad medarbejderne oplever er muligt at deltage i.

Hent optrapningsplanen i Word, så I selv kan udfylde den.

Hent værktøj

Se eksempel på, hvordan en optrapningsplan kan udfyldes. Se eksempel

Klik for stort billede

Har du spørgsmål til dit arbejde med optrapningsplanen?

Ring eller skriv til vores konsulenter, som sidder klar til at svare på dine spørgsmål. Vores service er gratis for virksomheder. 

 

 

Overblik over værktøjer omkring sygefravær

Tag udgangspunkt i den situation, I befinder jer i, og tænk hele vejen rundt både, når du vil forebygge og håndtere sygefravær. Uanset om du gør det i stor eller lille målestok, vil værktøjerne her hjælpe dig på vej.

Få overblikket her