Elastiktræning havde god effekt for Varebil Leasings personale

Leasingfirmaet Varebil Leasing i Odense søgte midler fra Arbejdsmiljøpuljen til 12 ugers elastik-træning med en fysioterapeut. Effekterne var mærkbare og pengene godt givet ud.

-

Personalet hos Varebil Leasing har mange skiftende arbejdsbevægelser: siddende og stående ved skrivebordet, ind- og udstigninger i bilerne og generelt tungt arbejde.
Det øger risikoen for fysiske udfordringer som smerter og ømhed i lænd, skuldre, nakke m.v.

Og det ønskede Morten Due Albrektsen, ejer og salgschef hos Varebil Leasing at forebygge. Derfor søgte han 50.000 kr. fra Arbejdsmiljøpuljen og fik tilskud til et projekt med fokus på forebyggende tiltag.

Resultaterne var til at føle på

Resultatet blev to timers fællestræning superviseret af en fysioterapeut for de ansatte i virksomheden to gange om ugen.
Virksomheden har dog forskellige arbejdsgrupper, og derfor oplever medarbejderne forskellige fysiske udfordringer. Løsningen blev, at de delte sig op i to grupper, så hver gruppe havde én times træning pr. gang. På den måde kunne hver gruppe få mest muligt ud af deres træning.

Med kyndig undervisning blev de ansattes muskler og led styrket. Hver fællestime bestod af styrketræning og indeholdt øvelser med vægte, som fysioterapeuten medbragte fra gang til gang.

”Vi oplevede, at det havde en utrolig god effekt at få lavet en række forskellige stræk- og styrkeøvelser. Vi blev overraskede over, hvor mange gode ting man fx kan lave med en elastik i et kontormiljø”

Morten Due Albrektsen, ejer og salgschef hos Varebil Leasing

Elastiktræning, men så ringer en kunde

Efter projektets afslutning har Varebil Leasing selv investeret i nogle elastikker, som de ansatte benytter sig af. Det er dog svært at finde tid til det, når telefonen ringer.

Morten Due Albrektsen erkender, at det ikke er helt det samme at skulle facilitere træningen selv.

”Vi har tit kunder i røret, som er vores førsteprioritet. Jeg kan dog sagtens se muligheder i at søge Arbejdsmiljøpuljen igen og bruge pengene på et træningsforløb med en personlig træner efter arbejdstid. Det vil helt sikkert have en effekt.”

Morten Due Albrektsen, ejer og salgschef hos Varebil Leasing