Sundhedsfremme

Søg tilskud til sundhedsfremmende aktiviteter i form af fysisk træning, som kan forbedre jeres medarbejderes sundhed og mindske smerter.

-

Forskellige former for styrketræning udført i arbejdstiden sammen med dine kolleger kan mindske smerter i ryg, nakke, skuldre og arme. Træning har også vist sig at have andre positive psykologiske og sociale effekter.

Hvis din virksomhed også vil opleve et bedre velvære, kan I søge om tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen til en række forskellige aktiviteter. Det kan fx være:

  • Styrketræning på arbejdspladsen, så medarbejdernes muskler og led bliver styrket
  • Konditionstræning på arbejdspladsen for at modvirke stillesiddende arbejde
  • Forløb med personlig træner, fysioterapeut eller lignende på arbejdspladsen med rådgivning om udstyr, træningsmiljø og instruktion af træningsøvelser.
  • Konsulenttimer til fx rådgivning til at integrere fysisk træning i arbejdet
  • Konsulenttimer til vejledning om, hvilken type af træning, der ville være optimal for at forebygge, at jeres medarbejdere bliver nedslidte af arbejdet.

Eksempler på brug af sundhedsfremme

To ugentlige sessioner med træningsfysiolog

Hos et murerfirma med 18 ansatte fortæller medarbejderne, at det daglige arbejde er fysisk anstrengende, og at de ofte går hjem med smerter i nakke, hofter, skuldre og arme. Virksomheden får hjælp fra en ekstern træningsfysiolog til at gennemføre et forløb med to ugentlige sessioner à 30 minutters fysisk aktivitet i ti uger. Efter forløbet oplever medarbejderne færre smerter og bedre overskud til at udføre de daglige arbejdsopgaver. Virksomheden udnævner efterfølgende to frivillige medarbejdere til sundhedsambassadører, der med inspiration fra forløbet får til opgave at planlægge og sikre, at de ugentlige træningssessioner fortsætter.

Instruktion til brugen af elastikker og træningsmåtter

I en it-virksomhed med 47 ansatte, hvor medarbejderne har mange timers stillesiddende arbejde om dagen, oplever flere problemer med ømhed i nakken. Virksomheden indkøber selv træningsmåtter og træningselastikker og får mulighed for at hyre en instruktør til at vejlede i brugen af dem. Instruktøren kommer på besøg to gange om ugen i fire uger og laver træningssessioner af et kvarters varighed med samtlige medarbejdere. Efterfølgende er medarbejderne selv i stand til at stå for træningen. Efter tre måneder er der opfølgning med instruktøren, hvor træningen tilpasses medarbejdernes niveau.

Sådan ansøger du

Har du brug for råd og vejledning om dine muligheder for at søge tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen?

Arbejdstilsynet har oprettet en side, hvor du finder de oftest stillede spørgsmål om Arbejdsmiljøpuljen. Den finder du her

Finder du ikke svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Arbejdstilsynet, hvor sekretariatet sidder klar til at hjælpe dig. Ring 7012 1288 (tast 5). Telefontid: Mandag - fredag 9-10 og 13-14.

Du kan også maile dit spørgsmål til: arbejdsmiljoepuljen@at.dk