Nytænkning og handlekraft har gjort Restaurant Dronning Louise til vinder af CSR People Prize 2015 for mindre virksomheder
Hos Restaurant Dronning Louise tager de hele tiden deres sociale ansvar et skridt videre.
Siden sidste års nominering, er den energiske virksomhed begyndt at indsluse syriske flygtninge og vælger socialt ansvarlige underleverandører. Derfor er Restaurant Dronning Louise kåret som dette års velfortjente vinder af CSR People Prize i kategorien -100 ansatte.
Få virksomheder er lige så initiativrige og succesfulde, når det kommer til at hjælpe de mest udsatte på arbejdsmarkedet, som Restaurant Dronning Louise.
Denne handlekraftige Esbjergrestaurant har social ansvarlighed i årerne, og er længe blevet bemærket og hyldet for deres flotte arbejde med at indsluse nogle af samfundets mest sårbare mennesker.
Juryen er særligt imponeret over, hvor meget Restaurant Dronning Louise har rykket sig på CSR-feltet på bare enkelt år, nemlig siden virksomheden var nomineret til CSR People Prize i 2014. Ud over en solid og konkret forebyggelses- og fastholdelsesindsats, og virksomhedens langvarige indsats for at indsluse nogle af de mest udsatte mennesker på arbejdsmarkedet, har Restaurant Dronning Louise formået at tage deres sociale ansvar et skridt videre siden sidste nominering.
I samme nytænkende stil har restauranten igangsat indslusningsprojekter for syriske flygtninge. En kvindegruppe har fx syet due til restauranten, mens en gruppe syriske mænd har lavet andre praktiske opgaver. Alle har fået danskundervisning og er langsomt blevet mere fortrolige med kulturen på det danske arbejdsmarked.
Inspireret af debatterne på sidste års CSR Awards, besluttede den velbesøgte restaurant også, at de ville være en social ansvarlig virksomhed, når det kommer til at vælge underleverandører. På den måde har Restaurant Dronning Louise både taget deres i forvejen stærke CSR-profil et skridt videre, mens de påvirker og inspirerer andre virksomheder til at engagere sig på den sociale bane.
Restaurant Dronning Louise er dette års vinder af CSR People Prize i kategorien -100 ansatte, fordi denne virksomhed er en nytænkende frontløber på CSR-feltet og knivskarpe til at omsætte sine kreative ideer til praksis.
Her er social ansvarlighed både blevet en naturlig del af rekrutteringen og en effektiv måde at imødegå restaurantbranchens udfordring om manglende arbejdskraft – til gavn for både virksomheden, lokalsamfundet og det enkelte menneske, som er kommet i job.