Logistikkompagniet ApS nomineret til pris for sit sociale ansvar

Greve-virksomheden Logistikkompagniet ApS har gennem flere år vist, at det godt kan lade sig gøre at tage et stort socialt ansvar samtidig med at forretningen vokser. Det bringer nu virksomheden i spil til CSR People Prize, som går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar.

Socialt ansvar er dybt forankret hos Logistikkompagniet ApS, der har hovedkvarter i Greve. Her har man fx helt bevidst gjort det til sin strategi at rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet. I dag har virksomheden således mange medarbejdere, som på den ene eller anden måde har en nedsat arbejdskapacitet.

Den indsats betyder, at Logistikkompagniet ApS nu er én af de tre nominerede i sin kategori til CSR People Prize. En pris, som virksomheden også vandt i 2016, men som i år uddeles i en særlig jubilæumsudgave, da prisen i år uddeles for 20. gang.

De seneste år har Logistikkompagniet ApS fokuseret på at tage langtidsledige ind i virksomheden, og Logistikkompagniet ApS lægger meget vægt på, at alle typer medarbejdere i virksomheden skal kompetenceuddannes.

Derudover samarbejder Logistikkompagniet med Greve Kommune om et integrationsforløb, hvor sprogundervisning kombineres med praktisk arbejde i virksomheden, og det har vist sig at være succesfuldt.

Logistikkompagniet gør også en stor indsats for unge, der ofte mangler boglige og sociale kompetencer. Det gør de ved altid at have unge i særligt tilrettelagte EGU-forløb. Og derudover har Logistikkompagniet taget initiativ til Flexicu, der er en udlejningsportal, hvor virksomheder kan udlåne medarbejdere til andre.

Logistikkompagniet sætter nye grænser

”Logistikkompagniet ApS er en virksomhed, der hele tiden går nye veje, og som skubber grænsen for, hvordan en virksomhed kan tage et socialt ansvar. Samtidig har de i grundlægger Carsten Moberg en leder, der fungerer som stor inspirator for andre virksomheder,” siger Mette Rønnau, direktør for Cabi og formand for juryen bag prisen.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999, og i år uddeles den som en særlig jubilæumspris i anledning af, at prisen nu uddeles for 20. gang. Bag CSR People Prize står Cabi, der er et videns- og netværkshus under Beskæftigelsesministeriet.

Jubilæumsudgaven af CSR People Prize består af alle tidligere års vindere og nominerede til prisen. Slutfeltet til prisen er dermed alle virksomheder, som har arbejdet bredt med socialt ansvar i mange år, og hvor indsatsen er dybt forankret i virksomheden.

H.K.H. Prins Joachim uddeler priserne

Jubilæumsprisen uddeles i to kategorier. Dels til virksomheder med færre end 100 ansatte og dels til virksomheder med mere end 100 ansatte. H.K.H. Prins Joachim har igennem en årrække overrakt CSR People Prize og vil igen i år overrække hædersbevisningen til de to vindervirksomheder samt til vinderen af CSR People Æresprisen.

Logistikkompagniet er nomineret i kategorien færre end 100 ansatte sammen med restauranten Dronning Louise i Esbjerg og tømrervirksomheden Egon Olsen & Søn i Solrød.

CSR People Prize uddeles til Cabis årskonference, der har titlen Fra FN’s Verdensmål til bundlinjen i dit firma. Det sker 1. oktober på Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia. Omdrejningspunktet for konferencen er her, hvordan virksomheder kan bidrage til at nå FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, og samtidig skabe værdi for forretningen.

KONTAKT:

 FAKTA OM CABI OG CSR PEOPLE PRIZE:

  • Cabi er en uafhængig, non-profit selvejende institution under Beskæftigelsesministeriet.
  • Det er Cabis mål at flere virksomheder bliver socialt ansvarlige, og at flere mennesker kan få og fastholde en plads på arbejdsmarkedet. Vi indsamler, bearbejder og formidler viden. Og vi udvikler metoder og værktøjer, som kan skabe positive forandringer i praksis.
  • Med uddelingen af CSR People Prize hylder vi de virksomheder, der gør en særlig socialt indsats, for udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
  • CSR People Prize, som tidligere har gået under navnet Netværksprisen, uddeles i år af Cabi. Det har gennem mange år været VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, der har stået for prisen, men VFSA er under sammenlægning med Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst. Derfor er det i år Cabi, som står for uddelingen af CSR People Prize.

Juryen, der står for at udpege og nominere vinderne af CSR People Prize:

  • Mette Rønnau, direktør for Cabi (Formand)
  • Flemming Bendt, adm. direktør ISS Danmark, (formand for VFSA)
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Danmark
  • Steen Hildebrandt, professor
  • Jørgen Damkiær, partner, Egerbyg
  • Thomas Ravn-Pedersen, direktør, Verdens Bedste Nyheder