Virksomhedsmentor for mentee med psykisk sårbarhed

Det kan give ekstra udfordringer at være mentor for en person med psykisk sårbarhed. Her finder du en samling materialer, der klæder dig på til opgaven og hjælper dig med bud på at håndtere konkrete problemstillinger.

Materialerne indeholder gode råd fra eksperter, inspiration og konkrete værktøjer, du kan tage i brug i arbejdet med din mentee. Materialerne er primært møntet på arbejdet med mentees med psykisk sårbarhed, men mange af dem er af universel karakter, som derfor også kan overføres på mentorarbejdet generelt.

Opslagsværk: materialer til virksomhedsmentorer

Samlingen er dels tænkt som en introduktion, dels som et opslagsværk, du kan anvende, hvis du står med en konkret situation, du skal håndtere.

Klæd jeres virksomhedsmentorer på

Hvis du som teamleder, koordinator eller lignende skal undervise jeres virksomhedsmentorer i forhold til at være mentor for psykisk sårbare mentees, så finder du en powerpoint, som du kan tilpasse og bruge til undervisningen.

Virksomhedsmentorer gør en stor forskel

Mange ledige har stor gavn af at komme i virksomhedspraktik. Det gælder også for ledige, som er psykisk sårbare. Her kan de få deres ressourcer i spil, og en virksomhedspraktik kan også give erfaringer med, hvordan de kan fungere med deres udfordringer i en hverdag på en arbejdsplads.

En mentorordning er ofte afgørende for, at en virksomhedspraktik kommer til at gå godt. Som mentor er du derfor med til at gøre en stor forskel for et andet menneske.

Sørg for dialog - brug gerne jobcentret

Men husk, at du ikke skal løfte opgaven alene.

Sørg for at være i løbende dialog med enten jobcenteret, som har konsulenter ansat til at hjælpe og uddanne virksomhedsmentorer, eller med andre mentorer, fx i netværk og andre fora.

Viden og baggrund

Scenarier: Sådan gør du, hvis...

Se spørgsmål og svar på typiske scenarier, du som mentor kan komme ud for. Oversigten er god at have i baglommen, hvis du skulle komme i en situation, hvor du har brug for konkret hjælp og vejledning.

Læs scenarierne
Viden og baggrund

Film: Mentor for psykisk sårbar

Cabi har produceret 5 små film, der skal klæde virksomhedsmentorer på til at varetage rollen som mentor for en person med en psykisk lidelse.

Se videoerne
Viden og baggrund

Nyt på mentorområdet

Bliv opdateret med de seneste nyheder, erfaringer og projekter på mentorområdet.

Læs mere om nyheder på mentorområdet