Om fleksjob

Fleksjob giver i dag over 70.000 mennesker med nedsat arbejdsevne mulighed for at arbejde. De får brugt deres kompetencer, og virksomheder får løst vigtige opgaver. 

Her på siden har vi samlet alt det, du skal vide, når du arbejder med fleksjob i kommunen eller jobcentret.

Viden og baggrund

Bevilling af fleksjob

Bevilling af fleksjob handler bl.a. om at fastlægge den effektive arbejdstid, som en person ansat i fleksjob kan udøve. Forud for bevillingen kræves det, at en rehabiliteringsplan er udarbejdet.

Læs mere om bevilling af fleksjob
Viden og baggrund

Etablering af fleksjob

Når der skal etableres et fleksjob, skal du sikre, at virksomheden kan tage de nødvendige skånehensyn til den ansatte i jobbet. Praktik og brug af mentor er hjælpsomme værktøjer på vej til et godt fleksjob.

Læs mere om, hvordan du etablerer fleksjob
Viden og baggrund

Følg op på fleksjob

Jobcentret har pligt til at følge op på et fleksjob. Opfølgningen skal foregå ved en personal samtale, hvor der er fokus på udviklingsperspektiverne i fleksjobbet.

Læs mere om opfølgningen
Viden og baggrund

Fastholdelsesfleksjob

Ud over de almindelige betingelser for at være berettiget til fleksjob er der særlige betingelser for at være berettiget til fastholdelsesfleksjob. Et fastholdelsesfleksjob er et fleksjob, hvor man ansættes i fleksjob på den arbejdsplads, hvor man er eller senest har været ordinært ansat.

Læs mere
Viden og baggrund

Ny & gammel fleksjobordning

Nogle fleksjobansatte er ansat under fleksjobordningen, som den så ud før 2013. Hvis en person, bevilget fleksjob efter den gamle ordning, får et nyt fleksjob, overgår vedkommende til de gældende fleksjobregler.

Læs mere om den gamle og nye ordning

Har du spørgsmål - så tag fat i os! 

Har du spørgsmål til fleksjob, er du velkommen til at tage kontakt til vores konsulenter med ekspertviden inden for fleksjobområdet. Det er en gratis service for medarbejdere i kommunen og jobcentret. Find kontaktoplysninger herunder. 

Vi rådgiver IKKE borgere

Er du borger med et spørgsmål? Så skal du kontakte dit lokale Jobcenter, din fagforening eller a-kasse, da Cabi udelukkende rådgiver virksomheder, kommuner og jobcentre. Find dit lokale jobcenter

Brug for en faglig opgradering?

Vi udbyder kurser til dig, der til daglig arbejder med fleksjob, hvad enten du er ny på området eller efterhånden har en del erfaring. Se listen over kurser og find det kursus, der passer til dig.