Ny guide: Kom i gang med FN’s Verdensmål

Mange danske virksomheder bidrager allerede til at indfri FN’s Verdensmål 8 – men måske ved de det ikke selv. Vi har udviklet en guide, så flere virksomheder kan indfri det forretningspotentiale, der er ved at arbejde med verdensmålene.

FN’s Verdensmål 8 er målet om at skabe anstændige job og økonomisk vækst. Men hvordan kan en lettere abstrakt målsætning gøres til konkret handling i hverdagen?

Det forsøger vi at give et svar på med en ny guide, der hjælper virksomheder til at gøre verdensmålene mere håndgribelige. Det handler i første omgang om at få et overblik over, hvad virksomheden allerede gør – og dernæst at sætte en retning for, hvor den skal bevæge sig hen.

Ansæt mennesker fra kanten og indfri Verdensmålene

Det forklarer Marianne Lyngberg Nilsson, seniorkonsulent i Cabi, som har været med til at udvikle guiden.

”Danske virksomheder har en lang tradition for at finde plads til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Fx når vi ansætter en medarbejder med nedsat arbejdsevne i fleksjob, eller når kontanthjælpsmodtageren kommer i job efter praktik, eller hjælper med afklaring. Når man gør det, er man også med til at indfri FN’s Verdensmål 8,” siger hun.

Guiden kan bruges, når ledelse og medarbejdere skal udvikle virksomhedens strategi, og guiden kan være med til at få tænkt verdensmålene ind som en aktiv del af virksomhedens succesmål og handlinger.

Fire trin til konkret arbejde med Verdensmål

Konkret består guiden af fire trin, som brugeren arbejder sig igennem for at kunne sætte ambitioner og retning for, hvad virksomheden konkret vil gøre i forhold til at arbejde med Verdensmål 8.

Trin 1 handler fx om at få overblik over, hvilket socialt ansvar man allerede tager, hvad konkurrenter gør, og hvad fx kunder og samarbejdspartnere har af forventning til virksomhedens sociale ansvar.

”Det handler i bund og grund om at give virksomhederne en metode til at sætte ord på det, de allerede gør, for det er med til at synliggøre forretningspotentialet i Verdensmål 8,” siger Marianne Nilsson.

Cabi afholder en række arrangementer i løbet af oktober og november, hvor virksomheder bliver introduceret til guiden.

”Der er stor interesse for arrangementerne, så det viser, at virksomhederne er nysgerrige på Verdensmålene, og gerne vil arbejde med dem,” siger Marianne Lyngberg Nilsson.

Download guiden

Du kan downloade guiden til FN’s Verdensmål 8 på Cabis hjemmeside her