Virksomheder slår stadig flere småjob op

Job på få timer kan være vejen til job for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, og stadig flere virksomheder slår deltidsjob op på Jobnet for Arbejdsgivere, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I begyndelsen af april havde over 2.500 virksomheder slået deltidsjob op på Jobnet for Arbejdsgivere, hvor timeantallet er angivet præcist, og det er mere end en fordobling i forhold til februar, hvor knap 1.200 virksomheder havde slået deltidsjob op med præcist timeantal.

Jobnet for Arbejdgivere er et tilbud, hvor arbejdsgivere gratis kan rekruttere efter nye medarbejdere, og det kan gøres på tre måder:

  • Oprette jobannonce
  • Rekruttere efter medarbejdere gennem det lokale jobcenter
  • Søge i CV-bank.

Mere end hver fjerde af de opslåede deltidsjob med præcist timetal er på under 15 timer om ugen.

 Se efter opgaver i stedet for stillinger

Stigningen i opslåede deltidsjob er ifølge Carsten Lunden, seniorkonsulent hos Cabi, et fingerpeg om, at virksomhederne har fået øjnene op for gevinsten ved at få løst opgaver af medarbejdere på få timer.

”At hyre en medarbejder på få timer kan være en løsning for virksomheder, som mangler arbejdskraft. Hvis man ikke kan finde den murer, man mangler, kan det måske være en løsning at hyre en medarbejder, der kan stå for fx oprydning og klargøring, som murerne måske selv plejer at stå for. På den måde kan man frigive noget tid til sine kernemedarbejdere, samtidig med, at man får en ny mand ind. Det handler om at undersøge, om der er nogle opgaver i virksomheden, som kan blive løst på en anden måde,” siger Carsten Lunden.

GHan har desuden været med til at udvikle et værktøj til at afdække opgaver i virksomhederne

En chance for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet

Det kan samtidig også være en mulighed for, at mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet får en chance for at komme i job. Måske i første omgang på få timer.

Det kan fx være kontanthjælpsmodtagere, som udgør en gruppe på ca. 73.000 personer i Danmark.

Heraf udgør jobparate kontanthjælpsmodtagere ca. 26 procent mens såkaldt aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere udgør ca. 74 procent.

”Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere har brug for ekstra hjælp og støtte til på længere sigt at komme i job. De har typisk andre udfordringer end blot ledighed. Men et job på få timer er ofte en rigtig god måde at komme i gang på. Man får lov til at prøve sig af i en rigtig virksomhed med opgaver, der skal løses, og man tjener rent faktisk også sin egen løn,” siger Carsten Lunden.

”Det betyder rigtig meget, og derfor er vi glade for, at der tilsyneladende er flere og flere virksomheder, som har taget Jobnet for Arbejdsgivere til sig, og slår job på få timer op. Samtidig er det vigtigt at huske, at virksomheder kan få hjælp hos jobcentret, hvis der er noget i ansættelsen, som viser sig ikke at fungere,” fortsætter han.

Mere information

Se hvordan Jobnet for arbejdsgivere fungerer i denne video

Vil du se, hvordan du kan finde opgaver i virksomheden - Se Cabis værktøj