Cabi Nyt - December 2019

Viden og baggrund

50.000 unge lever på kanten – det er også en sag for virksomhederne

Trods fokus på uddannelse som aldrig før er knap 50.000 unge under 30 år hverken i gang med en uddannelse eller job. Der er brug for, at virksomheder bliver tænkt meget tidligere ind indsatsen.

Læs mere
Publikation

Til arbejdsgivere: Det skal du vide om virksomhedspraktik

Fremover skal stadig flere ledige i virksomhedspraktik. Virksomhederne skal vide, hvad de siger ja til, og derfor har vi lavet en pjece med en kort gennemgang af, hvad arbejdsgiveren skal være opmærksom på, når der kommer en praktikant ind i virksomheden.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt frikort testes i fire kommuner

Kan udsatte som hjemløse og misbrugere blive en del af fællesskabet og tjene lidt penge ved at udføre arbejde med et socialt frikort? Og er virksomhederne parate til at tage imod dem? Cabi samarbejder med fire kommuner om at få det sociale frikort ud til flere.

Læs mere
Viden og baggrund

Nyt projekt skal få flere med psykiske handicap i job

Handicapkompenserende ordninger er et effektivt værktøj til at få mennesker med funktionsnedsættelse i job, men kommunerne kan bruge dem i flere situationer, end det sker i dag. Beskæftigelsesministeriet har bevilliget 5,1 millioner kr. til Cabi, som skal opkvalificere medarbejdere i ti kommuner, så flere med psykiske handicap kommer i job.

Læs mere
Metode og værktøj

Sæt tal på dit sociale ansvar

Hvad koster sygefravær din virksomhed, og hvor meget er virksomhedens sociale ansvar egentlig værd? Det kan to forskellige beregnere give svar på. Sidste år bidrog vaskeriet DFD med en samfundsmæssig gevinst på 15 millioner kr.

Læs mere
Case

Praktikforløb brød den negative spiral efter et længere sygdomsforløb

Et langvarigt sygdomsforløb kan så en tvivl, der forplanter sig som ukrudt i sindet og får én til at tvivle på sine egne kræfter og kompetencer. Blot 14 dages praktik gennem projektet 'Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster' kan give troen tilbage, få en ny medarbejder til at blomstre og springe ud i en fast ansættelse.

Læs mere
Case

Case om Arriva: Pension behøver ikke være en enter-eller beslutning

Det er ikke alle, der synes, at jobbet som buschauffør lyder attraktivt. Arriva Danmark har løst deres rekrutteringsudfordringer ved at fastholde de ældre medarbejdere – med stor succes og mangfoldighed som resultat. Læs med, og bliv inspireret.

Læs case