Det er ikke farligt at ansætte medarbejdere på få timer i et fleksjob

80 procent af medarbejdere er startet i praktik er meldingen fra direktøren for Borups Pakkeri, Anne-Mette Olesen. Opgaverne bliver løst, virksomheden bidrager til samfundet, og som ejer får man det tifoldigt igen, fortæller direktøren, og anbefaler andre at ansætte medarbejdere på få timer.

Borups Pakkeri har med to afdelinger i Aarhus og en i Randers tre fuldtidsansatte og 73 medarbejdere ansat i fleksjob. Direktør og ejer Anne-Mette Olesen overtog virksomheden i 2012 og kunne hurtigt se, at der var vækstpotentiale. Pakning, omemballering eller påsætning af labels på produkter er en løsning, der fortsat er behov for. Da opgaverne er rutineprægede, opdagede Anne-Mette Olesen, at deltidsansat personale ville fungere bedst. Og derfor de mange medarbejdere i fleksjob.

Når praktik bliver til ansættelse

Langt de fleste medarbejdere i fleksjob er startet i pakkeriet i praktik. Tæt dialog med jobcentre i de nærmeste syv kommuner gør, at der er fokus på mulighederne i pakkeriet. Anne-Mette Olesen har beholdt rigtig mange, der har været i praktik i virksomheden, og job er på alt fra otte til 30 timer om ugen. Et jobopslag i jobcentret kan også være en vej, når der er nye opgaver.

”Vi har et godt samarbejde med jobcentrene, de kommer med en række kandidater, som jeg så kan vælge blandt,” siger Anne-Mette Olesen.

Annonce for job på få timer giver tydeligt match

Om den nye funktion på Jobnet for Arbejdsgivere, hvor virksomheder gratis kan oprette en jobannonce for job på få timer, siger direktøren:

”Det vil jeg bruge, når jeg har en kontrakt og opgave, som kræver flere personer i en fastlagt periode. Når jeg tager medarbejdere på få timer, er det vigtigt for deres trivsel, at stress-faktoren er minimal. Planlægning, opfølgning og tæt dialog i en opgave er vigtig. Og derfor er den rigtige holdopsætning fra start essentiel.”

Mulighed for større rekrutteringsgrundlag

Ved at man i jobannoncen kan angive timeantal, dag, aften eller weekend bliver rekrutteringsgrundlaget større, fordi borgere, der er lidt væk fra arbejdsmarkedet og bedst kan arbejde fx nogle timer om aftenen, kan søge småjobbet. At have medarbejdere med noget i bagagen kender man til i Borups Pakkeri:

”Vi har mange problematikker, og hos os bliver der ikke set skævt til det. Det kræver ind i mellem en tæt dialog. Jeg skal nogle gange tale med psykiatrien, og andre gange skal vi indrette arbejdsområdet særligt. Men jeg ved, at det betyder en kæmpe forskel for mennesket at komme ud og være en del af hverdagen. Vi skal også nogle gange minde om madpakken, så man ikke går kold, mens man er på arbejde,” siger Anne-Mette Olesen.

Optimal løsning til opgaverne på Borups Pakkeri

Hun har fundet det perfekte match. Medarbejdere på få timer kører ikke sur i de rutineprægede opgaver i Borups Pakkeri. Og virksomheden gør en kæmpe forskel i manges liv.

”Samarbejde om opgaverne er i fokus hos os, men derfor kan man godt være meget forskellig. Når jeg taler med kunder, forklarer jeg, hvad et fleksjob er, og at vi er en 100 procent privat virksomhed, der skal agere på almindelige forretningsvilkår med skarpe deadlines. Jeg er bare glad for at gøre en forskel for mine medarbejdere, og for at have fundet den medarbejderprofil som passer til vores opgaver," slutter Anne-Mette Olesen.