Cabi Nyt juni 2018

Metode og værktøj, Viden og baggrund

Virksomheder sætter kroner og ører på samfundsansvaret

Virksomheder kan nu sætte konkrete tal på, hvad de bidrager med til samfundet, når de ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Det kan de med online-værktøjet Den Sociale Beregner. Servicevirksomheden Renell har bidraget med en samfundsmæssig gevinst på 7,8 mio. kr. på et år.

Læs mere
Metode og værktøj, Viden og baggrund, Kursus og arrangement

Ved du hvad sygefraværet i din virksomhed koster?

Kommuner og virksomheder kan spare mange penge ved at nedbringe sygefraværet, men hvor stor er den økonomiske gevinst egentlig? Få svaret med Cabis sygefraværsberegner.

Læs mere
Metode og værktøj, Viden og baggrund

Tips & tricks: Fem trin til lavere sygefravær

Ledelsen i virksomheden har ansvaret for at tage fat i og forebygge et for højt sygefravær på arbejdspladsen. Men hvordan skal det ske? Her er en guide til lavere sygefravær.

Læs mere
Viden og baggrund, Metode og værktøj

FN's Verdensmål rykker ind i virksomhedernes CSR-indsats

FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling er kommet for at blive, og verdensmålene er i mange virksomheder allerede en central del af CSR-indsatsen. Det kan de også blive i din.

Læs mere
Lovstof, Konsulentydelse, Kursus og arrangement

Lovændring: Nye regler om førtidspension og ressourceforløb

I maj vedtog Folketinget en lovændring, som skal præcisere reglerne for førtidspension og ressourceforløb. Men den faktiske ændring af loven er meget lille, og meget er fortsat op til kommunernes skøn, mener ekspert. Få overblikket her.

Læs mere
Case, Projekt, Metode og værktøj, Viden og baggrund

Veteraner skal ind i virksomhederne

De første job er skabt i projektet Veteraner i job – Fra brændpunkt til beskæftigelse, hvor målet er at støtte veteraner ude fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi skal se veteraner som en ressource, mener Klaus Bolving, CEO i branchenetværket CenSec.

Læs mere
Case, Metode og værktøj

Nu kan virksomheder oprette job på få timer med Jobnet for Arbejdsgivere

Med Jobnet for Arbejdsgivere kan virksomheder nu uden omkostninger opslå job på få timer. Det er med til at udvide rekrutteringsgrundlaget for virksomheder, der leder efter medarbejdere til småjob.

Læs mere
Case

Det er ikke farligt at ansætte medarbejdere på få timer i et fleksjob

80 procent af medarbejdere er startet i praktik er meldingen fra direktøren for Borups Pakkeri, Anne-Mette Olesen. Opgaverne bliver løst, virksomheden bidrager til samfundet, og som ejer får man det tifoldigt igen, fortæller direktøren, og anbefaler andre at ansætte medarbejdere på få timer.

Læs mere
Kursus og arrangement

VirksomhedsnetværkCabi: Tak for første halvår af 2018 – kom godt i gang med det næste

Læs mere