Tag samtalen før den bliver (for) svær

WEBINAR | 24.11.21 KL. 14.30 - 15.15

Væsentlige ændringer - både arbejdsmæssigt og privat, kan skabe mistrivsel, stress og sygefravær.

OBS! Du modtager et link til eventet på den mail, du oplyser ved tilmelding. Har du ikke modtaget et link senest 1 time inden eventet starter, så tjek dit spamfilter.

Dialog er ét af lederens vigtigste redskaber i forhold til at forebygge og håndtere disse situationer. Men hvorfor er de svære samtaler netop så svære? Hør med, når vi går i dybden med samtalens elementer og de følelser, som kommer i spil på begge sider af bordet.

Udbytte

  • Få indblik i, hvordan man forbereder, starter, navigerer i og følger op på en svær samtale
  • Forståelse for, hvad der kan påvirke en medarbejders reaktioner og dine egne
  • Hvordan man kan have en effektfuld dialog.

Oplægsholdere

Tanja Kirkegaard, AUC
Marlene Fabrin, Cabi

Læs mere om webinaret

Svære samtaler omhandler emner eller situationer, som påvirker medarbejderens tilstedeværelse og indsats på arbejdspladsen. Det er emner, hvor der er følelser involveret og derfor kan opleves svære både at adressere og blive konfronteret med.

Som leder må du ikke udskyde en nødvendig og vigtig samtale, fordi du måske selv oplever ubehag ved at tage fat om kernen eller ikke har tid til det.
Måske frygter du eksempelvis at gøre tingene værre, eller du ved ikke hvordan du ellers skal få løst en given opgave. Måske ved du ikke, hvordan du skal håndtere selve situationen. Hvad må man sige, hvad kan jeg gøre, hvilke muligheder har jeg osv. Det er en disciplin der kræver tryghed, modighed og viden.

Tanja har gennem sin forskning i stress og psykisk arbejdsmiljø, en række bud på hvorfor det er svært, og hvad du kan arbejde med som leder for at kunne mestre at afholde de samtaler, der kan være svære.

På dette webinar vil du også blive præsenteret for modeller og redskaber fra Cabi, som hjælper dig med, hvordan du kan forberede dig inden samtalen, hvad der skal til i selve samtalen og hvordan den gode opfølgning kan se ud.

Webinaret er lukket for tilmeldinger. 

Marlene Fabrin

Seniorkonsulent, Cabi

Tanja Kirkegaard

AUC

Se hele sygefraværsugens fulde program

Gå til program