Salling Group: Nomineret til CSR People Prize 2018

Antal ansatte: 13.243 personer
Branche: Detailhandel
Kategori: Større virksomheder
Verdensmål: Blandt de 17 Verdensmål arbejder Salling Group med: 3,4,5,6,7,8,10,11,12,14 og 15.

Gennem mange år har Salling Group udmærket sig ved at tage et socialt ansvar på en lang række områder. Virksomheden har været med til at udvikle feltet lokalt og nationalt for, hvordan virksomheder kan agere socialt ansvarligt.

Fra at være startet i de enkelte butikker og varehuse er det sociale ansvar i dag forankret på koncernniveau i Salling Group. I dag arbejdes der strategisk med virksomhedens sociale ansvar, og Salling Group samarbejder med alle landets jobcentre om indslusning og fastholdelse af medarbejdere. Blandt et væld af forskellige initiativer har Salling Group fx udviklet sin egen IGU-model, hvor virksomheden selv afholder de nødvendige AMU-kurser for kandidaterne.

I øjeblikket har Salling Group ca. 57 IGU-forløb i gang med flere på vej, og for virksomheden er målet med IGU at sikre en forsyningskæde til elevuddannelsen og til uddannelsen som teamleder. Derudover har Salling Group indgået aftaler med socialforvaltningerne i flere byer om at ansætte udsatte unge i fritidsjob med mentorstøtte.

- Vi har en naturlig interesse i at få et så bredt rekrutteringsgrundlag som muligt. Vi har jobmuligheder på alle niveauer og stor spredning i faglige kompetencer. Den rette medarbejder til hver enkelt opgave giver automatisk også en bedre bundlinje.

Annette Vittrup, HR Senior Partner Diversity

Med disse aftaler har Salling Group været med til at hjælpe over 1.000 unge med en forbilledlig hjælp. En fokuseret indsats på sygefravær har desuden været med til at bringe sygefraværet ned i virksomheden.

Salling Group har været nomineret til CSR People Prize med bl.a. Føtex i Silkeborg i 2009 og sit lager i Højbjerg i 2014, og Bilka One Stop i Fields i København vandt prisen i 2010.

Det er vidnesbyrd om, at Salling Group har taget et socialt ansvar gennem en årrække og adskillige steder i landet. Over årene har Salling Group desuden systematiseret og professionaliseret virksomhedens sociale ansvar og fremstår i dag som en virksomhed med høje ambitioner for området.

Sådan bruger du FN's Verdensmål 8 i din forretning

Det kræver blot 4 trin at komme i mål. Brug guiden her!

Læs mere