NCC: Vinder af CSR People Prize 2018

Antal ansatte: 1.359 personer
Branche: Bygge og anlæg
Kategori: Større virksomheder
Verdensmål: Blandt de 17 Verdensmål arbejder NCC med Verdensmål 3,4,5,7,8,9,11 og 13.

Entreprenørvirksomheden NCC har gennem en lang årrække fungeret som en foregangsvirksomhed for socialt ansvar og har gennem et systematisk og vedholdende arbejde vist flotte resultater.

Det har bl.a. vist sig gennem etableringen af Virksomhedsskolen for unge, der er kørt fast i uddannelsessystemet. Gennem et samarbejde mellem produktionsskole, kommune, virksomheden og den unge selv, findes der en ny vej. Her kombineres uddannelse og arbejde på en konkret byggeplads helt tæt, og det gør en afgørende forskel for unge, der har brug for en mere praktisk læring, end der typisk tilbydes på de gængse uddannelser.

Med udgangspunkt i de gode erfaringer fra Virksomhedsskolen har NCC desuden med succes etableret Jobskolen, hvor flygtninge er i målgruppen for den praktiske uddannelse på byggepladserne. Virksomheden giver også chancen til kriminalitetstruede unge, og det er alt sammen initiativer, som er med til at sikre job og uddannelse for mennesker, der ellers risikerer at blive tabt i systemet.

Det tilfører værdifuld arbejdskraft til en branche, hvor der ellers er mangel på ledige hænder.

- Det er en del af vores bæredygtighedsvision og værdisæt at arbejde med social ansvarlighed. Vi får udvidet vores rekrutteringsgrundlag og er med til at fremme en mangfoldig medarbejderskare, hvilket vi tror på fremmer kreativitet og innovation i virksomheden.

Louise Sjøntoft, HR Direktør

NCC Danmark har desuden en nul-vision for arbejdsulykker, og gør en stor indsats for at fastholde medarbejdere, der af den ene eller anden årsag mister en del af arbejdsevnen, eller som på grund af sygdom har brug for fleksibilitet i arbejdslivet.

NCC var nomineret til CSR People Prize i 2017 og har fortsat sit stærke arbejde med virksomhedens sociale ansvar med uformindsket styrke. Gennem Virksomhedsskolen og Jobskolen udmærker NCC sig som en virksomhed, der er med til at udvikle nye metoder til, hvordan virksomheder kan tage et socialt ansvar.

Det gør NCC til en virksomhed, der inspirerer og er med til at flytte overliggeren for, hvilket socialt ansvar en virksomhed kan tage. 

Sådan bruger du FN's Verdensmål 8 i din forretning

Det kræver blot 4 trin at komme i mål. Brug guiden her!

Læs mere