Dronning Louise: Nomineret til CSR People Prize 2018

Antal ansatte: 34 personer
Branche: Hotel og restauration
Kategori: Mindre virksomheder
Verdensmål: Blandt de 17 Verdensmål arbejder Dronning Louise med Verdensmål 4,7,8 og 12

Gennem 18 år har den esbjerggensiske restaurant, bar og natklub arbejdet grundigt og systematisk med socialt udsatte mennesker og fremvist bemærkelsesværdige resultater. Dronning Louise har bl.a. været i stand til at skabe plads til mennesker med psykiske udfordringer og givet dem tid og rum til at vokse. Ofte har det resulteret i varig beskæftigelse og videreuddannelse.

Dronning Louise har et tæt samarbejde med Esbjerg Kommune, og har bl.a. fundet en model til at tage imod flygtninge, som bringer dem i sprogpraktik, ansættelse og uddannelse. Virksomheden udmærker sig desuden ved en proaktiv tilgang til nedslidning af medarbejdere og fastholdelsesinitiativer. Og det i en branche, som ellers er præget af stor medarbejderudskiftning.

Er det ikke er muligt at blive ansat i virksomheden, følger Dronning Louise medarbejderne godt på vej til andet job eller uddannelse.

- Det sociale ansvar og engagement – det ligger ganske enkelt i Dronning Louises DNA.

Grethe Erichsen Johnsen, CSR Ansvarlig

Dronning Louise vandt CSR People Prize i 2015, og har siden fortsat sin indsats ufortrødent. Desuden har de arbejdet ihærdigt på at udbrede sine erfaringer med at bringe ledige fra kanten af arbejdsmarkedet i job til andre virksomheder. Det gælder også, når der skal vælges underleverandører, hvor Dronning Louise skeler til, om samarbejdspartnerne også tager et socialt ansvar.

Således fungerer Dronning Louise, særligt blandt SMV’er, som en foregangsvirksomhed, der inspirerer andre i sin branche til også at løfte et socialt ansvar.

Sådan bruger du FN's Verdensmål 8 i din forretning

Det kræver blot 4 trin at komme i mål. Brug guiden her!

Læs mere