Træning i den svære samtale

Medarbejdersamtaler om svære emner og i vanskelige situationer er svære, fordi det ofte handler om noget, vi oplever som ubehageligt eller personligt. Fx sygdom, fravær, mistrivsel, mobning eller samarbejdsvanskeligheder. Men det er en færdighed, som kan trænes, og som du kan bruge til at skabe fremdrift og løse konkrete problemstillinger i personalesager.

Som leder er dine dialogkompetencer helt centrale

Ud over at tage hånd om en konkret problemstilling i en samtale, sender du samtidig et positivt signal til hele personalegruppen om ledelsesmæssig opmærksomhed og fokus på løsninger. Du baner vejen for, at problemerne kommer op til overfladen tidligere i forløbet, og får som leder mulighed for at reagere og handle i tide.

En færdighed, der skal trænes

Hos Cabi har vi i årenes løb haft flere end 1.000 ledere på kursus i at afholde svære samtaler. Vores erfaring viser, at vejen til at blive bedre til at indgå i de svære samtaler går gennem øvelse og refleksion.

Cabi tilbyder:

  • Interne kurser og forløb i din organisation (både for ledere og tillidsvalgte, som deltager i samtalerne som bisiddere)
  • Individuel rådgivning og træning
  • Åbne kurser i den svære samtale

Hent råd og værktøjer

Download eller bestil gratis publikationer med konkrete råd og værktøjer til at håndtere fraværet og skabe mere fremmøde på arbejdspladsen:

Spørg Cabis eksperter

"Mit team siger, de føler sig stressede, men er der reelt tale om stress?"

Sidder du med lignende spørgsmål, og har du brug for sparring, så tag kontakt til vores rådgivere. Det er gratis at bruge Cabis eksperter for virksomheder. Find os her

Kom med på vores kurser

Har du brug for et fagligt løft, så hop med på et af vores kurser i Aarhus eller København og tag gerne en kollega med.

Vi afholder løbende kurser om stress, sygefravær, Den svære samtale mm. 

Se kursusoversigten

Download gratis e-bog om stress

Cabi har udgivet en e-bog om stress, der skal hjælpe dig og din organisation med at sætte rammerne for at forebygge stress.

Læs mere om e-bogen og download 

Vil I vide mere om sygefravær?

Dyk ned i temaet:

Viden og baggrund

Sådan sænker I sygefraværet

Få gode råd og konkrete værktøjer til at reducere sygefraværet og forbedre trivslen på jeres arbejdsplads.

Læs mere

Vi står klar til at hjælpe jer videre

Cabis kompetente sygefraværsteam hjælper jer med at skabe det strategiske afsæt, der sikrer et vedvarende fokus og bæredygtighed i jeres indsatser. Vi løser ikke udfordringerne for jer, men sammen med jer. For vi tror på, at de bedste resultater skabes i et samarbejde, dér hvor løsningerne skal fungere i praksis. Kontakt Birgitte, Anne eller Dorte for en uforpligtende snak.