Lavt fravær frigør flere hænder til kerneopgaven

Glade medarbejdere går på arbejde. Fraværet går aldrig i nul, men en del fravær kan forebygges gennem god ledelse, fælles ansvar på arbejdspladsen, nødvendige rutiner og et sundt arbejdsmiljø.

Sætter I gode initiativer i gang for at reducere fraværet på arbejdspladsen? Og oplever I, at resultaterne ikke altid står mål med indsatsen, ressourceforbruget og de gode intentioner?

Hos Cabi arbejder vi med at sænke fraværet og skabe god trivsel i en lang række danske virksomheder. Vores erfaring viser, at resultaterne ofte udebliver, hvis:

 • Man mangler fælles fodslag i hele organisationen
 • Systemer, værktøjer og processer ikke fungerer hensigtsmæssigt
 • Det faktuelle overblik ikke er til stede.

Derfor tilbyder Cabi rådgivning, kompetenceudvikling og konkrete værktøjer til at sikre det rette strategiske afsæt for de bæredygtige indsatser, der skal bane vejen for et lavt fravær på arbejdspladsen.

Vi tilbyder fx:

 • Screening af sygefraværet i jeres virksomhed og identifikation af strategiske og bæredygtige indsatsområder.
 • Træning i den svære samtale. Både som et præventivt ledelsesværktøj inden sygemelding opstår - eller når skaden er sket, og medarbejderen vender tilbage efter endt sygemelding.
 • Rådgivning om stresshåndtering og -forebyggelse samt godt arbejdsmiljø.
 • Optimering af samspillet mellem ledelse, medarbejdere og tillidsvalgte – både i forebyggelsen, håndteringen og fastholdelsen.

- Det bedste ved samarbejdet med Cabi er deres evne til at sætte sig ind i en problemstilling og tilrettelægge forløbet, så det er skræddersyet til situationen. Det betyder, at medarbejdere føler sig anerkendt og hurtigere overvinder en eventuel konsulentmodstand.

Ansat ved Aarhus Teater

Tips til at sænke fraværet

 1. Kig på kulturen: Hvordan taler man om fravær, hvilke normer er der, og hvornår sygmelder man sig?
 2. Inddrag medarbejderne og tag fælles ansvar for jeres arbejdsplads.
 3. Fokuser på fremmødet: Hvad får medarbejderne til at gå på arbejde?
 4. Klar kommunikation og retningslinjer om sygefravær.
 5. Vær et godt eksempel og følg selv de opstillede retningslinjer.

Vil I vide mere om sygefravær?

Dyk ned i temaet:

Viden og baggrund

Sådan sænker I sygefraværet

Få gode råd og konkrete værktøjer til at reducere sygefraværet og forbedre trivslen på jeres arbejdsplads.

Læs mere

Vi står klar til at hjælpe jer videre

Cabis kompetente sygefraværsteam hjælper jer med at skabe det strategiske afsæt, der sikrer et vedvarende fokus og bæredygtighed i jeres indsatser. Vi løser ikke udfordringerne for jer, men sammen med jer. For vi tror på, at de bedste resultater skabes i et samarbejde, dér hvor løsningerne skal fungere i praksis. Kontakt Birgitte, Anne eller Dorte for en uforpligtende snak.