Brugen af de handicapkompenserende ordninger

HELDAGSKURSUS | 6. OKTOBER 2022 KL. 9.00 - 15.00

Vil du gerne blive skarpere på, hvad de handicapkompenserende ordninger er – og hvordan du kan bruge dem i fastholdelse eller til at få flere i job?

Så kom med på dette heldagskursus, som tager dig 360 grader rundt om ordningerne, præsenterer dig for cases samt giver dig redskaber, så du nemt kan omsætte din nye viden i praksis.

Kurset tilbyder en grundig gennemgang af Lov om kompensation til handicappede i erhverv, herunder reglerne for personlig assistance, fortrinsadgang, isbryderordningen samt hjælpemidler og arbejdspladsindretning.

Dertil laver vi en afstikker og besøger mentorordningen, så det bliver tydeligt, hvor de to ordninger adskiller sig, og hvor de har deres styrker.

Vi gennemgår hver ordning i dybden med relevante cases, som understøtter hvordan du i din praksis kan bruge ordningerne. Vi kommer endvidere omkring, hvordan ordningerne kan spille sammen, så borgeren understøttes bedst muligt.

Herudover gennemgår vi konkrete redskaber til at spotte, om borgeren har en kognitiv funktionsnedsættelse, fordi vi ved, at ordningerne med fordel kan styrkes i brugen ved lige netop disse borgere.

Efter kurset er du helt kørende i relation til lovgivningen for de handicapkompenserende ordninger og klar til at bruge dem i din praksis.

Du vil få:

✓ viden om handicapkompenserende ordninger

✓ viden om, hvordan du får talt med borgeren om en eventuelt uafdækket funktionsnedsættelse

✓ indblik i konkrete sager, hvor ordningerne er bragt i anvendelse.

Kurset henvender sig til:
Medarbejdere i jobcentret. Såvel sagsbehandlere som job- og virksomhedskonsulenter på fx sygedagpenge-, uddannelses- og kontanthjælps- samt fleksjobområdet.

Pris:
Kr. 2.600 (ekskl. moms)

Prisen er inkl. frokost, kaffe, te, vand og kage.

Vi tilbyder også at skræddersy kurset til din afdeling, team eller arbejdsplads. Kontakt udviklingschef Ella Petersen, ep@cabiweb.dk 

Underviser:
Anne Brændbyge, seniorkonsulent i Cabi.

Sted: Cabi, Åboulevarden 70, 3., 8000 Aarhus C.

 

TILMELD

Læs vilkår

Ved at tilmelde mig giver jeg samtykke til, at Cabi må sende mig materialer, som knytter sig til arrangementet. Jeg er oplyst om, at jeg til enhver tid kan trække mit samtykke tilbage ved at framelde mig. Vi passer godt på dine oplysninger, læs vores persondatapolitik her

Tilmelding er bindende, og prisen refunderes ikke ved framelding eller udeblivelse. Du kan dog frit overdrage din plads til en kollega ved at oplyse navn, stilling, tlf., og mail til mal@cabiweb.dk