Praktikforløbet - hvad er gevinsten?

Det kan være svært at overskue, hvordan man skal finde tid til at tage imod en ung, der har brug for ekstra støtte, men indsatsen betaler sig ofte mange gange igen.

praktik_vignetAt have en ung i virksomhedspraktik er ikke en opgave, der skal betragtes som noget særskilt fra virksomhedens øvrige virke. Tværtimod viser det sig ofte, at en praktikplads er en investering i virksomheden som helhed.

Få et bedre rekrutteringsgrundlag

Flere unge, der begynder i praktik, ender med at komme i lære i samme virksomhed. Du får derfor mulighed for at skabe og uddanne en fremtidig medarbejder til din virksomhed.

Opbyg loyal arbejdskraft

Den unge kan vise sig at blive en rigtig god og loyal medarbejder. Loyalitetsfølelsen bliver styrket hos den unge, der oplever at blive udvist tillid og få ansvar, og den unge, der oplever succes i praktikken, vil helt naturligt blive ekstra motiveret for at gøre et godt stykke arbejde.

Øg medarbejdertilfredsheden

Det giver en glæde og tilfredsstillelse hos de øvrige medarbejdere når de kan hjælpe et ungt menneske på rette vej mod job eller uddannelse,

Få struktur på din virksomheds sociale engagement

Ved at tage en ung ind i virksomheden, udviser du et socialt ansvar i dit lokalsamfund og er på sigt med til at sikre, at færre skal forsørges af det offentlige.