Fonde og fondsmidler

Inden du giver dig i kast med socialøkonomi, skal du overveje finansiering og økonomi. Som udgangspunkt er socialøkonomiske virksomheder ikke offentligt støttet, men der findes fonde og puljer, der støtter op om feltet. Her finder du et overblik over nogle af de fonde, der findes.

Du skal være opmærksom på, at ikke alle af de nævnte fonde primært har fokus på socialøkonomi. Dog udelukker de det ikke, da det handler om værdien af din idé.

Innovationsfonden

Innovationsfonden skal støtte nye ideer hos små og mellemstore virksomheder, iværksættere og forskere. Formålet med puljen er at skabe vækst, øge beskæftigelsen og fleksibiliteten. Fonden har flere forskellige puljer man kan søge støtte fra. Læs mere på innovationsfondens hjemmeside.

http://innovationsfonden.dk/da

 

CAPNOVA

CAPNOVA er et investerings og udviklingsselskab, der investerer i ideer og projekter med risikovillig kapital, forretningserfaring, ekspert rådgivning og netværk med henblik på at skabe succesfulde og innovative virksomhede. Målet med CAPNOVA er at skabe vækst og arbejdspladser. Læs mere: http://capnova.dk/

 

We love startups

We love startups.dk er et initiativ, der skal støtte opstarten for iværksætteren. We love startups kan hjælpe med opstartsovervejelser i forhold til potentiale, fremdrift, forretningside samt stille netværk for iværksættere til rådighed.  Dette initiativ yder støtte i form af legater til udvalgte ideer. Legater uddeles ca. 4 gange årligt afhængigt af foreningens egne midler. Læs mere her: http://www.welovestartups.dk/

Ovenstående er uddrag fra Vejle Kommunes ”Fondsmidler til iværksætteren og den sociale iværksætter”. Udarbejdet i 2015 af Innovation og Entreprenørskab i Vejle Kommune.

 

Trygfonden

TrygFonden arbejder for, at alle i Danmark kan tage ansvar for egen og andres tryghed. De seneste år har TrygFonden anvendt 550 millioner kroner om året på projekter inden for kerneområderne sikkerhed, sundhed og trivsel.

https://www.trygfonden.dk/

 

Tuborgfondet

I kan søge støtte, hvis jeres projekt er drevet af frivillige ildsjæle og baseret på fællesskab. Til projekter, der er nytænkende og med til at udvikle og forny den måde, vi er sammen på.

http://www.tuborgfondet.dk

 

Legatbogen

Legatbogen er et register over alle fonde og legater i Danmark. Søgemaskine er gratis. Den er udviklet i samarbejde med en lang række partnere, blandt andre Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Frederiksberg Kommune og Københavns Universitet. 

https://www.legatbogen.dk/