Praktik i virksomheder

Praktik i virksomheder kan gøre en stor forskel for de unge, som ikke kan gå den lige vej til uddannelse og arbejde. Ofte hjælper praktikken de unge med at opbygge en tro på sig selv og finde ud af, hvad de er gode til.

Ikke alle unge er klar til at begynde på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. Nogle har brug for mere tid og skal modnes mere, andre kæmper med komplekse problemer, fx psykiske barrierer eller manglende sociale kompetencer, som de skal have hjælp til at overkomme.

Vejen til mere afklaring kan gå gennem en praktikplads i en virksomhed, så de unge får en fornemmelse af hverdagen på en arbejdsplads.

Virksomheder giver unge en god ballast

På arbejdspladsen får den unge mulighed for at opbygge en tro på egne evner, udvikle personlige og sociale kompetencer, skabe relationer og finde stabilitet i hverdagen. Det giver en ballast der kan styrke den unges initiativ og vedholdenhed, og give mere afklaring på vejen mod uddannelse og job.

Vær med til at gøre en forskel

Du og din virksomhed kan gøre en forskel, så flere unge finder en vej til uddannelse eller arbejde. I menuen til venstre finder du viden og gode råd til, hvordan du kan gribe det an, når du skal tage en ung i praktik. Få svar på:

Gør en indsats som en del af et unge-initiativ

Som virksomhed kan du også blive en del af et netværk eller andet initiativ, som fokuserer på at hjælpe udsatte unge i job eller uddannelse.

Læs mere om Initiativer for udsatte unge