Jobcentre samarbejder med store virksomheder

1. november 2015

Ny publikation fra Cabi og Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, sætter fokus på samarbejdet mellem jobcentre og store virksomheder.

Jobcentre samarbejder med store virksomheder

Udgiver: Cabi

Det lysner for de danske virksomheder, og i takt med at opsvinget bider sig fast, opstår der flere job, mens ledigheden falder. Men for eksempelvis aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og personer i ressourceforløb ser det fortsat dunkelt ud.

Mange store virksomheder vil gerne tage et socialt ansvar og tilbyde praktik til udsatte ledige. Men de store virksomheder vil have systematik i samarbejdet med jobcentret, hvor der er klar rollefordeling og tydelige aftaler om, hvordan man samarbejder.

Selvom der allerede er et omfattende samarbejde mellem virksomheder og jobcentre, er der altså et stort potentiale, for at jobcentret kan få flere udsatte ud i de store virksomheder, hvis samarbejdet bliver sat på skinner.

Eksempelvis mentorordningen er et godt redskab at få bredt ud i de store virksomheder. Ifølge SFI-årbogen, er det kun en femtedel af de store virksomheder, som ansætter medarbejdere med offentlige tilskud, som bruger mentorordningen. Her er en oplagt mulighed for at få udvidet samarbejdet.

Denne publikation formidler erfaringer, modeller og gode råd til, hvordan store virksomheder og jobcentre kan arbejde godt og effektivt sammen, så flere udsatte får chancen for at prøve deres kompetencer af i en reel virksomhedspraktik.

Publikationen rummer blandt andet følgende cases:

  • Mentor på fuld tid hos BRFkredit.
  • Danfoss får udvidet mentorservice fra jobcentret.
  • Succes med tværkommunalt samarbejde med Falck.

Download publikationen i pdf eller bestil gratis eksemplarer.