Langtidsfrisk i Region Sjælland - et grundlag for læring

1. februar 2014

Ny undersøgelse peger på hvilke faktorer der gør medarbejdere langtidsfriske. Formålet er at få mere viden, der skal bruges til at iværksætte målrettede sundheds- og nærværsfremmende initiativer.

Langtidsfrisk i Region Sjælland - et grundlag for læring

Udgiver: Cabi

36 procent af Region Sjællands medarbejdere er langtidsfriske. Det vil sige, at de højst har haft fem sygedage om året to år i træk. Det fremgår af undersøgelsen ’Langtidsfrisk i Region Sjælland – et grundlag for læring’.

Formålet med undersøgelsen har været, at få noget håndfast viden om, hvad de langtidsfriske medarbejdere lægger vægt på, og samtidig opnå et mere nuanceret syn på sygefravær.

Resultaterne fra undersøgelsen skal bruges til at iværksætte målrettede sundheds- og nærværsfremmende initiativer til gavn for alle medarbejdere i Region Sjælland.

Der findes ikke på nuværende tidspunkt andre lignende undersøgelser i så stor en virksomhed i Danmark med udgangspunkt i de langtidsfriske medarbejdere. Denne undersøgelse er således unik i forhold til at bidrage til den faktuelle viden på området.

Undersøgelsen opstiller blandt andet 4 faktorer, som ifølge de langtidsfriske medarbejdere er betydningsfulde for, at de er tilfredse med deres arbejde.

Disse er:

  • Arbejdet er meningsfuldt.
  • Gode kolleger.
  • Indflydelse på hvordan arbejdet udføres.
  • At kunne levere god kvalitet.

Undersøgelsen kan downloades via dette link.