Diskrimination - ikke hos os

1. november 2009

Pjece om at undgå diskrimination i virksomheden.

Diskrimination - ikke hos os

Er der medarbejdere i din virksomhed, som oplever at blive diskrimineret? De fleste ledere svarer nej på det spørgsmål. De mener ikke, at der er diskrimination i deres virksomhed, og de ønsker det heller ikke.

Tværtimod er der flere og flere virksomheder, som arbejder aktivt for mangfoldighed og integration. Men undersøgelser viser, at oplevelsen af diskrimination faktisk er ganske udbredt, og meget tyder på, at diskrimination oftest forekommer, uden at der ligger racistiske motiver eller bevidste intentioner bag – diskrimination sker altså både ubevidst, og uden at vi ønsker det.

Skal du gøre noget ved et problem, du ikke kan se? Ja, for diskrimination foregår i det skjulte. Men det er ulovligt, og det kan medføre alvorlige skader på arbejdsklimaet og dermed på produktiviteten i din virksomhed.

Denne pjece henvender sig til dig, som er leder. Her får du viden, tips og ideer, så du bliver bedre i stand til at forebygge mod diskrimination og til at håndtere konkrete tilfælde af diskrimination, hvis de opstår.

Pjecen sætter særligt fokus på diskrimination i forbindelse med etniske minoriteter på arbejdsmarkedet. Men der kan være mange andre årsager til diskrimination end etnicitet – og det er ulovligt uanset årsagen.

Udgivelse: 2009

Download pjecen som pdf

Bestil udgivelser fra Cabi.