Kom stress til livs

Stress er årsag til mange langtidssygemeldinger med store omkostninger for både medarbejder og virksomhed. Der er behov for en strategisk tilgang og for at kigge på virksomhedens grundvilkår fremfor den enkelte medarbejder, når man skal stress til livs.

Undersøgelser viser, at ca. 15 procent af danske arbejdstagere ofte eller hele tiden føler sig stressede (Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, 2012).

Stress handler for mange virksomheder om at håndtere og forebygge stress hos specifikke medarbejdere ved fx at  tilbyde kurser i mindfulness, nedsat arbejdstid eller hjælp til prioritering af opgaver.

Disse tiltag er vigtige i den konkrete situation, men de forebygger ikke stress.

Når 15 procent angiver, at de oplever stress på egen krop, er de sygemeldte kun toppen af isbjerget. Hvis man for alvor vil stress til livs, gælder det om at skifte fokus til en mere strategisk og forebyggende indsats omkring stress på virksomheden.

Det handler om at se på virksomheden som helhed for at sætte strategisk ind i forhold til at forebygge og håndtere stress. Hvad skaber stress? Hvornår? Hvilke vilkår er gældende på virksomheden? Er der særlige forhold som kan udfordre? Har lederne den nødvendige viden og ramme for at forebygge stress?

Det kræver:

  • Viden om stress
  • Redskaber til at forebygge og håndtere stress
  • En ramme, som understøtter og sikrer ledernes arbejde med at forebygge stress.

Få overblik over jeres udgangspunkt

Hvad gør I egentlig i dag, når det gælder stress?

Brug skemaet her til at få overblik over jeres nuværende fokus og indsatser for at forebygge og håndtere stress på forskellige niveauer i organisationen. Det giver jer et aktuelt øjebliksbillede at arbejde ud fra, når det kommer til at sætte nye mål og arbejde konstruktivt med stress på arbejdspladsen:

undefined

 

 

 

 

 

 


Mere viden, anbefalinger og nye redskaber på vej 

Hos Cabi er vi i gang med at udvikle nye materialer til virksomheder, som ønsker at forebygge og håndtere stress på arbejdspladsen fra en mere strategisk vinkel.

Skriv dig op her og få nyt direkte i indbakken, når vi udgiver materialet i efteråret:


undefined 

»Jeg holder mange oplæg for ledergrupper, og når jeg spørger til, hvor deres organisation har særlige udfordringer i forhold til stress, er svaret ofte: ’Vi har ikke rigtig problemer med stress her. Når der er et stresstilfælde, så er det ofte, fordi det er noget personligt’.

Stress kan for ledere være forbundet med en oplevelse af, at man fejler som leder. Men som virksomhed snyder man sig selv på den måde for en oplagt chance for at forebygge stress«

- Dorte Rosendahl Kirkegaard (stressekspert, Cabi)


Se her, hvordan du kan få hjælp til at komme stress til livs 

 

Mere viden om stress