Cases: Tværkommunalt samarbejde

Flere jobcentre er begyndt at samarbejde på tværs af kommuner, da virksomhederne i høj grad efterlyser dette. Få her fire eksempler på samarbejdet i praksis hos østjyske jobcentre, sjællandske jobcentre, og samarbejder gennem Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) og Jobservice Danmark.

 

Samarbejde mellem sjællandske jobcentre og virksomheder

Flere sjællandske produktionsvirksomheder har oplevet, at det er svært at finde ledige, som matcher de behov, som produktionsvirksomhederne har. På Sjælland er seks kommuner derfor gået sammen for at kunne servicere produktionsvirksomheder med arbejdskraft. Virksomheden DBI Plastics i Stenlille ved Sorø har taget initiativ til samarbejdet.

Få her inspiration til, hvordan dit jobcenter kan samarbejde med andre jobcentre og produktionsvirksomheder om opkvalificering af ledige borgere.

Mere om samarbejde mellem sjællandske jobcentre og virksomheder (PDF)

Samarbejde mellem NCC og Jobservice Danmark

NCC Construction havde behov for én indgang til jobcentrene, så de ikke skulke kontakte et nyt jobcenter i en ny kommune, hver gang de skal rekruttere medarbejdere i én af deres afdelinger. Derfor har de via Jobservice Danmark fået en aftale i stand, hvor rekruttering og opkvalificering af ledige til at kunne arbejde for NCC, er systematiseret på tværs af kommunegrænser.

Få her et eksempel på, hvordan et samarbejde med virksomhederne gennem Jobservice Danmark kan gøre det nemmere at servicere virksomhederne med arbejdskraft.

Mere om samarbejdet mellem NCC og Jobservice Danmark (PDF)

Samarbejde mellem østjyske jobcentre

De østjyske kommuner har svært ved at servicere industrivirksomhederne med potentielle medarbejdere, med de rette kompetencer. Derfor er jobcentrene i 11 kommuner gået sammen med 3F og Dansk Metal i en fælles indsats inden for rekruttering og opkvalificering.

Få her et eksempel på, hvordan du kan arbejde med rekruttering og opkvalificering af ledige på tværs af kommuner og industrivirksomheder.

Mere om samarbejdet mellem østjyske jobcentre (PDF)

Samarbejde - Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS)

Enkeltvis kan jobcentrene i Hovedstadsområdet have svært ved at løfte større, opsøgende rekrutteringsopgaver, da det er ressourcekrævende. Det er én af grundene til, at 16 jobcentre i Hovedstadsområdet har dannet Hovedstadens Rekrutteringsservice, som skal hjælpe større virksomheder inden for bygge- og anlægsområdet med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et eksempel på, hvordan du systematisk kan arbejde tværkommunalt med den opsøgende kontakt til virksomhederne inden for rekruttering og opkvalificering.

Mere om samarbejdet - Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) (PDF)