Strategisk samarbejde om rekruttering af ledige fra kanten

Jobcentre kan blive en attraktiv samarbejdspartner for virksomhederne ved systematisk at hjælpe med rekruttering til flere branchers behov for arbejdskraft. Strategisk rekruttering af ledige fra kanten af arbejdsmarkedet løser to fluer med et smæk: virksomheder sikrer sig nødvendig arbejdskraft og flere ledige fra kanten kommer i job.

Bliv virksomhedernes strategiske samarbejdspartner ved at hjælpe dem med at tænke langsigtet omkring behovet for arbejdskraft i forhold til deres forretning.

Her er det vigtigt, at I som jobcenter kan spotte muligheder for opgaver, der kan føre til jobåbninger.

Hold fokus på opgaver og opgaveløsning

Vær fokuseret på opgaver fremfor traditionelle stillingsbetegnelser. Det gør det lettere at rekruttere fra ressourcerne på kanten af arbejdsmarkedet.

Ud fra opgaveløsning har virksomheden mulighed for at sammensætte job-porteføljen anderledes og på den måde rotere rundt på medarbejdere. 

Som jobcenter kan I bruge Cabis værktøj til afdækning af opgaver til at blive mere strukturerede i arbejdet med at finde opgaver i virksomhederne, som det nu og fremover er vanskeligt for dem at rekruttere medarbejdere til.

Værktøjet til afdækning af opgaver giver et godt overblik og kan fungere som udgangspunkt for dialogen med virksomhederne om, hvordan job kan sammensættes fremover, og om jobcentret har kandidater, der lige nu og her kan løse de enkelte opgaver.

Vær åben for alle typer borgergrupper

Det vigtige er, at virksomhederne får løst de opgaver, de er. Knap så vigtigt er det, om det er en fleksjobber, en løntilskudsansat, en virksomhedspraktikant, en etnisk dansker eller en flygtning, en ung eller en gammel, der løser opgaven.

Vær såkaldt 'borgermålgruppeneutral' i din tilgang. Bevar åbenheden for alle typer borgergrupper til opgaveløsningen og hav hele paletten med i mødet med virksomheden.

Få argumenter og gode råd til dialogen

Strategisk rekruttering fra kanten er en tilgang, som kan bane vejen for småjobs, praktikforløb og jobåbninger uanset, hvilken rolle man har i et jobcenter. Find argumenter til dialogen med virksomheder her. Del gerne denne inspiration med dine kollegaer!

Deltag på workshop og få introduktion og argumenter til arbejdet!

Cabi afholder workshops - se datoer, program og alt om tilmelding her