Arbejdsskadestatistik 2013

10. april 2015

Der er sket en stigning i antallet af anmeldte erhvervssygdomme. Det er psykiske sygdomme og gener som stress, der bliver anmeldt flere af, viser nye tal fra Arbejdsskadestyrelsen.

Arbejdsskadestatistik 2013

Udgiver: Arbejdsskadestyrelsen

Antallet af anmeldte erhvervssygdomme på grund af psykisk sygdom og gener er steget med mere end 60 procent på tre år. Det viser nye tal fra Arbejdsskadestyrelsens arbejdsskadesstatistik.

Eksperterne peger på flere forhold, herunder at de ramte selv, deres ledere og læger er blevet mere opmærksomme på at anmelde det, lidt flere får anerkendt deres sager, og at anerkendelsen af PTSD hos veteranerne har haft en lille betydning.

Det samlede antal erhvervssygdomme er i perioden steget fra knap 21.000 til over 26.500. Omkring halvdelen af den stigning skyldes anmeldelser af psykiske erhvervssygdomme.

Arbejdsskadestatistik 2013 indeholder en statistisk gennemgang af de sager, som Arbejdsskadestyrelsen har behandlet i perioden 2007-2013, fordelt mellem sager om arbejdsulykker og sager om erhvervssygdomme, og mellem afgørelser om henholdsvis anerkendelser, godtgørelse og erstatninger. Dertil kommer bilag med yderligere statistikmateriale.

Download rapporten i pdf.