Når en medarbejder får kræft

1. september 2014

Pjece med informationer til brug i perioden efter en diagnostisering af kræft.

Når en medarbejder får kræft

Udgiver: Kræftens Bekæmpelse

Alle virksomheder kan komme ud for, at en medarbejder får en kræftsygdom. Hvert år rammes over 14.000 danskere i den erhvervsdygtige alder af kræft. Mange bliver i dag helbredt, og mange lever længe med deres sygdom.

Kræftens Bekæmpelse har udarbejdet denne håndbog, fordi man får mange henvendelser fra virksomhedsledere, kolleger til kræftramte og fra kræftpatienter, der oplever problemer på arbejdspladsen under eller efter et sygdomsforløb.

Nogle typiske eksempler på problemer er, at leder og kolleger tager for lidt hensyn til den syges situation, eller at man tværtimod tager for meget hensyn, så den syge bliver isoleret arbejdsmæssigt og socialt. Problemet kan også være, at det er svært at gennemføre nødvendige ændringer af den syges arbejdsopgaver under sygdomsforløbet. Eller at et betydeligt sygefravær og måske en periode med nedsat arbejdsevne efter behandlingen medfører, at den syge er ved at miste tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Håndbogen giver konkrete svar på, hvordan en virksomhed kan håndtere problemer i forhold til kræftsyge medarbejdere på en måde, der både tager hensyn til kræftpatienternes individuelle ressourcer og til virksomhedernes arbejdsbetingelser.

Download pjecen.