Muligheder og økonomi

Vejene til at rekruttere arbejdskraft blandt nydanskere er mange. Her får du overblikket og afsættet for at fortsætte dialogen med jobcentret, som kan hjælpe med at finde de konkrete kandidater, der matcher dine behov.

Eksempler på forløb

Der findes mange forskellige løsninger og kombinationsmuligheder for at tage imod nydanske medarbejdere i virksomheden i kortere eller længere forløb. Se eksempler her:

undefinedJobcentret hjælper med at tilrettelægge forløb og finde egnede kandidater til de opgaver, I skal have løst.

Læs her om mulighederne:

undefined > Ordinær ansættelse: Tag den direkte vej

undefined > Praktik: Prøvekør samarbejdet

undefined > Løntilskud: Få kompensation under oplæring

undefined > IGU: Rekrutter og form den arbejdskraft I mangler


Historier fra hele landet

Se her, hvordan det er lykkes en lang række virksomheder at skabe succesfulde forløb med nydanskere på arbejdspladsen.

Cases er udarbejdet af virksomhedspartnerskabet Sammen om Integration (2016).

 1. Et par syriske svejsehænder rigere

  Hos VST Industries har man valgt at hjælpe med at få flygtninge i arbejdem og har nu Mohammed ansat med løntilskud. Værkstedshumor og viljen til at vise sit værd afbøder sprogknuder og overgangen til nye arbejdsmetoder.
  > Læs casen
 2. Målet var fra start en fastansættelse

  Som mindre virksomhed med en bugnende ordrebog var det for Inelco Grinders afgørende at få den rette flygtning i praktik. Med hjælp fra jobcentret har de fundet et godt match – og deres nye kollega.
  >Læs casen
 3. Sæsonarbejde: Integrationen spirer på gartneriet

  Fire syriske flygtninge har fået foden indenfor på det danske arbejdsmarked med hjælp fra Gartneriet Nældebakken. For direktør Michael Søndergaard er sæsonansættelse en oplagt mulighed for at hjælpe flygtninge godt på vej.
  >Læs casen
 4. "Tjener - et stykke vellykket integration, tak!"

  Med udgangspunkt i et etableret uddannelseskoncept har direktøren på Hindsgavl Slot taget initiativ til at få flygtninge i arbejde i hotel- og restaurationsbranchen.
  > Læs casen
 5. Gode kolleger hedder ikke kun Jensen eller Hansen

  Mangel på arbejdskraft i det blæsende Sydvestjylland har skabt en multikulturel arbejdsplads hos L&P Springs i Varde. Virksomheden leverer fjedre til madras- og møbelindustrien, og flygtninge med teknisk snilde er med til at holde gang i produktionen.
  > Læs casen
 6. En palet fuld af potentielle medarbejdere

  Der er mangel på arbejdskraft i malerbranchen. For Viebke og West, der har en voksende ordrebog, er ordningen med virksomhedspraktik for flygtninge et godt afsæt til at skaffe sig nye, dygtige kolleger.
  > Læs casen