Bliv bedre til dansk

Jo mere dansk du kan, jo bedre er dine chancer for at få et job. Her få du tips til, hvordan du øver dig i at blive god til dansk i din fritid, eller mens du er på en virksomhed i job eller praktik.

Sprog læres ved at bruge det

Det er forskelligt, hvordan man lærer.

Men ens for alle mennesker i hele verden er, at det tager tid og kræver masser af øvelse at lære et nyt sprog.

Sådan bliver du bedre til dansk

Her er seks tips, hvordan du kan øve dig i at blive bedre til dansk, når du er på en dansk arbejdsplads:

undefined

Hent de seks tips på følgende sprog:

Mød Yosef og Anife

Yosef og Anife er begge nydanskere og arbejder på danske arbejdspladser.

Yosef er fra Syrien og har været i Danmark siden 2016. Han arbejder som gulvlægger og gulvsliber hos virksomheden Sandpapir, og har været hurtig til at lære det danske sprog.

Her giver Yosef sine tre bedste råd til, hvad du kan gøre:

Anife har været i Danmark i fire år, og har haft svært ved at lære sproget. Anife kom i praktik hos Elite Miljø, og sammen har de fundet en god metode til, hvordan Anife har kunne lære det fagsprog, der er nødvendigt for, at hun kan passe sit arbejde.

Hendes kollega Lone fortæller her, hvordan de sammen har øvet sproget bl.a. ved at sætte kort på ting og bruge telefonen:


Tips til tolke-samtaler

Inden du starter på en dansk arbejdsplads, vil den første dialog med din arbejdsgiver typisk være hjulpet på vej af en tolk, som er til stede under samtalen.

Her på du tips til, hvordan du deltager i en samtale med tolk:

undefined

Hent de gode råd på følgende sprog:


Tip dine kolleger

Når du er ude på en dansk arbejdsplads, vil dine kolleger og din leder som oftest gerne hjælpe dig med at lære og træne sproget.

Du kan tippe dem om, at de kan hente gode værktøjer til, hvordan de bedst hjælper dig med at blive bedre til dansk i Værktøjskassen til virksomheder.


Find flere værktøjer