Case: Youtube og gåpåmod hjælper Yosef med at lære dansk

Yosef Salmo er frisk ung mand på bare 20 år, der er flygtet fra Syrien. Motivationen stråler ud af hans øjne – han vil skabe sig et liv i Danmark. Yosef har været opsøgende i at skabe et socialt netværk med danskere. Igennem sociale relationer har Yosef hurtigt lært at begå sig på dansk, og har også skaffet sig et fast arbejde som gulvsliber og gulvlægger hos virksomheden Sandpapir i Aarhus.  

Yosefs chef fortæller, at Yosef hurtigt faldt til blandt de andre kolleger i virksomheden, og at han bestemt ikke var bange for at kaste sig ud i det danske sprog, selvom det var nyt for ham. Det var faktisk svært at få ham til at tie stille, fordi han snakker hele tiden. Han prøver sig bare frem ved at snakke med sine kollegaer, og han finder også god hjælp til sit job og sprog via videoer på Youtube.

Yosef er en udadvendt ung mand, som har et stort gåpåmod for at blive dygtig til sit arbejde og til at lære dansk. Han er meget vellidt af sine kolleger, og ansættelsen af Yosef har været så stor en succes, at hans chef har indgået endnu en aftale om at få en flygtning ind i virksomheden.