Gode råd om at søge fleksjob

Når borgeren har fået bevilget fleksjob og skal i gang med sin jobsøgning, kan der være brug for sparring fra jobcentret. Du kan give disse gode råd med på vejen.

Gode råd om at søge fleksjob

1. Søg uopfordret eller gå efter opslåede stillinger på deltid.

2. Brug dit netværk til at finde jobåbningerne.

3. Præsenter først og fremmest de ressourcer og kompetencer, du kan tilbyde virksomheden. Det er det, du skal ansættes på.

4. Overvej fordele og ulemper ved at præsentere dine skånebehov allerede i ansøgningen.

5. Overvej, hvad virksomheden skal vide om din funktionsnedsættelse. Har funktionsnedsættelsen betydning for jobbet, er det relevant at nævne, men arbejdsgiver skal ikke nødvendigvis kende en hel sygdomshistorie.

6. Vær klar til at fortælle, hvad din funktionsnedsættelse reelt vil betyde for arbejdet.

7. Hav på forhånd bud på, hvilke praktiske løsninger der kan være på udfordringerne.

8. Vær åben for virksomhedspraktik. Her kan man vise i praksis, hvad man kan tilbyde virksomheden og samtidig få klarhed over, hvilke skånehensyn der er nødvendige i det konkrete job.

9. Brug fleksjobbeviset. Det fortæller bl.a. om de generelle vilkår for fleksjobbet.

10. Hav overblik over, om du kan bevilges handicapkompenserende ordninger, hvis der er behov for det og hav bud på, hvordan det kan fungere i lige netop dit tilfælde.

Mere om jobsøgning for personer med fleksjob

1-2-3 skridt til fleksjob
E-guiden giver gode råd til jobsøgningen for personer, som er bevilget fleksjob. Guiden indeholder også film-klip med jobkonsulenter og personer, som har søgt og fundet fleksjob.