Handicap: Inspirationsfilm: evner i fokus

Her på siden finder du inspirationsfilm fra 10 rollevirksomheder, der har erfaring med at ansætte personer med handicap.

Filmene er lavet for at give dig inspiration til at sætte evnerne i fokus i din ansættelsesproces. Åbn dørene for flere ved at åbne øjnene for mere.

Alle virksomhederne må kontaktes med henblik på råd, viden- og erfaringsdeling. Kontaktinformationen finder du ved den enkelte film. 

  1. Tømrerlærling med ADHD
  2. I fleksjob med dårlig ryg
  3. I skånejob og på vej videre
  4. Spastisk lammet i 37 timers fleksjob
  5. Afdelingsleder i fleksjob med donornyre
  6. Døv slagter initierer tegnsprogskurser
  7. I fuldtidsstilling med spastisk lammelse
  8. På arbejde trods epileptiske anfald
  9. I fleksordning med rygskade
  10. Ordblind og paramediciner


Se alle filmene på vimeo.com eller se udvalgte videoer nedenfor.

 

Afdelingsleder i fleksjob med donornyre

Anders Høgh fungerer med en donornyre, men arbejder alligevel som afdelingsleder i grafisk afdeling hos Huset Venture i Nordjylland. Her har han et 25-timers fleksjob, hvor han bl.a. varetager personaleledelsen.

Anders selv er utrolig glad for fleksjobordningen, som har været direkte medvirkende til, at han i dag ikke sidder derhjemme på pension og triller tommelfingre. I stedet har han noget at stå op til og noget at bidrage med.

 

I fuldtidsstilling med spastisk lammelse

Tina Nielsen har været ansat hos Arbejdsskadestyrelsen i København i mere end ti år. Tina er uddannet jurist og er ansat som specialkonsulent for private sager. Hun er grundet en spastisk lammelse mere eller mindre bundet til sin kørestol, men til trods for det er hun ansat i en fuldtidsstilling på helt almindelige vilkår.