Gå til www.cabiweb.dk

Cabi Nyt - September 2017

Cabi Nyt - September 2017

Ekspert: Forberedende grunduddannelse risikerer at misse stor gruppe unge

Regeringens udspil til en ny Forberedende Grunduddannelse har stor vægt på de bogligt svage elever, men en del af de unge, som uddannelsen er tiltænkt, har helt andre udfordringer. De risikerer at blive tabt, mener ekspert.

Tværfagligt samarbejde skal hjælpe udsatte unge gennem uddannelse

I disse dage begynder tusindvis af unge på uddannelse, og det gælder også unge, som har udfordringer med i bagagen. Det er en god anledning til, at kommunerne giver det tværfaglige samarbejde i ungeindsatsen et servicetjek, mener ekspert.

Skoleledere: Unge skal ud i virksomhederne

Samarbejdet mellem skoler og virksomheder halter, og nu vil landets skoleledere skrue op for samarbejdet, viser en ny undersøgelse. Virksomheder kan nemlig være med til at motivere udsatte unge til at tage en erhvervsuddannelse. Det kan både komme unge og det lokale erhvervsliv til gavn, mener ekspert.

Social Foodies er en tiltrængt mellemstation for unge der har det svært

Virksomheden Social Foodies sælger is, chokolade og nødder fra butikker i Aarhus og københavnsområdet. Derudover ansætter virksomheden bl.a. unge, som er kørt fast i systemet. For stifter Thor Thorøe handler det om at gøre en forskel for mennesker og om at drive en fremtidssikker virksomhed.

Byggeriet har hårdt brug for flere unge

Knap hver fjerde virksomhed i bygge- og anlægsbranchen har akut mangel på arbejdskraft, og der er behov for nye metoder til at rekruttere medarbejdere. Flere unge skal vælge byggeriet, som også kan få gavn af ledige fra kanten af arbejdsmarkedet.