Gå til www.cabiweb.dk

Cabi Nyt - Maj 2014

Cabi Nyt - Maj 2014

Leder: Tal sammen

En lang række topchefer fra virksomheder og jobcentre satte sig i sidste måned sammen for at finde løsninger på at få udsatte i job. Og her blev der sat to streger under, at det er i den tætte dialog, de gode løsninger skal findes.

Beskæftigelsesreform: Ufaglærte job kan være springbræt for udsatte

Regeringen lægger med sit udspil til en reform af beskæftigelsesindsatsen op til, at ufaglærte skal opkvalificeres gennem uddannelse. Men det er vigtigt, at jobcentrene samtidig bevarer et fokus på de ufaglærte job, som kan være en vej ind på arbejdsmarkedet for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, mener ekspert.

Ny udgivelse: Gør de svære samtaler med medarbejdere lidt lettere

Samtaler med medarbejdere om emner som fravær eller samarbejdsproblemer er svære, men nødvendige. Cabi har udgivet et nyt katalog, der klæder dig på, så du kan tage de svære samtaler.

Egedal knækker nødden for udsatte unge med Route 25

Gennem projektet Route 25 har Egedal Kommune høstet værdifulde erfaringer med at få udsatte unge i gang gennem en tværfaglig og koordineret indsats. Nu gøres indsatsen til en fast del af driften i kommunen, selvom projektet lukker.

Analyse: Stor forskel på kommuners succes med integration

Der er stor forskel på, hvor hurtigt ikke-vestlige indvandrere kommer i arbejde. – Selv hvis der tages højde for kommunernes forskellige rammevilkår.

Hvem er Danmarks mest socialt ansvarlige virksomheder?

CSR People Prize er prisen til socialt ansvarlige virksomheder. Nu kan du søge om prisen eller indstille en virksomhed, som du mener, fortjener anerkendelse for et stort socialt ansvar.

Undersøgelse: Lær af de langtidsfriske og få sygefraværet ned

Meningsfyldt arbejde og gode kollegaer. Det er med til at holde sygefraværet fra døren, viser en undersøgelse, som Cabi har foretaget for Region Sjælland, der nu vil bruge undersøgelsen til at fremme nærværet og sundheden blandt alle ansatte.

Nyt projekt sætter store virksomheders sociale ansvar i system

Fire store virksomheder og syv jobcentre tester nye modeller til et tæt samarbejde i projektet Det Professionelle Partnerskab. Det skal give job til flere udsatte ledige.

Tydelig ledelse får sygefraværet ned

Stjernevejsskolens SFO Galaksen har på kort tid høvlet en stor del af sygefraværet væk. Det handler om værdierne på arbejdspladsen og en ledelse, som er klar i mælet, viser erfaringerne.