Gå til www.cabiweb.dk

Cabi Nyt Februar 2017

Cabi Nyt Februar 2017

Flere flygtninge kommer i job – men husk kulturforskellene

Antallet af flygtninge i beskæftigelse stiger markant, og virksomhederne viser stor velvilje til at åbne dørene for flygtninge. Men det er vigtigt at have øje for kulturforskellene, hvis ansættelsesforholdet skal blive en succes, mener ekspert.

Ny værktøjskasse: Tag godt imod flygtninge i virksomheden

Cabi har i samarbejde med en række industrivirksomheder udviklet en værktøjskasse til virksomheder, som vil tage imod flygtninge, men som lige mangler nogle håndgribelige redskaber. Find den her.

Tips og tricks: Fem gode råd til mødet med flygtninge

I mødet mellem personer fra forskellige kulturer er det langt fra givet, at vi deler opfattelse af det samme begreb, og det kan give alvorlige misforståelser. Her er fem gode råd om kulturmødet til medarbejdere i kommunerne.

Ny rapport giver overblik over virksomme metoder til at få flygtninge i job

Rambøll Management har i en ny rapport afdækket de seneste ti års viden om den beskæftigelsesrettede integrationsindsats. Den er nu samlet i en videnssyntese, som skal give inspiration til nye indsatser, der bygger oven på den eksisterende viden.

Perspektiv: Debatten om IGU’en er unuanceret

I pressen har IGU’en ofte været fremstillet som en fiasko og nærmest i samme åndedrag hele indsatsen for at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet.

Ægtefælleforsørgede kan komme i job med få midler

Indvandrere, der forsørges af deres ægtefælle, lever ofte en isoleret tilværelse med begrænset kontakt til samfundet. I Seks kommuner er der de sidste 3 år arbejdet på at finde metoder til at få ægtefælleforsørgede i job. Dem kan du få her.