Gå til www.cabiweb.dk

Cabi Nyt - April 2017 - TEMA: Sygefravær og trivsel

VirksomhedsnetværkCabi: Har du styr på arbejdspladsens trivsel?

Al erfaring viser, at sygefraværet er lavt i de virksomheder, hvor medarbejderne trives godt og er glade for at gå på arbejde. Derfor giver det god mening at investere i det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Men selv med et godt arbejdsmiljø sker det, at mennesker kommer ud for perioder med livskriser og psykisk mistrivsel, som kan påvirke arbejdslivet. Måske på grund af skilsmisse, dødsfald, depression eller noget helt fjerde.

I de situationer er det gavnligt for alle parter, hvis lederen på arbejdspladsen er i stand til at hjælpe medarbejderen. Det giver også en tryghed til hele organisationen at vide, at der er et beredskab, som træder i kraft, hvis der opstår en krise.

Gennem de næste par måneder vil vi i VirksomhedsnetværkCabi sætte fokus på sygefravær med en række arrangementer over hele landet. Vi har afholdt arrangementer med særligt fokus på livskriser og psykisk mistrivsel i samarbejde med EN AF OS, Psykiatrifonden, Dansk Handicapforbund og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Og i maj tager vi bl.a. stress under behandling med arrangementer i bl.a. Aarhus og Sabro.

Trivsel og godt arbejdsmiljø bliver også et af omdrejningspunkterne, når vi holder konference om sygefravær i det offentlige den 22. maj i København. Og med erfaringerne fra konferencen om sygefravær på det private arbejdsmarked, som vi for nylig holdt i Billund, tør vi godt love, at det bliver en spændende dag.

Husk, at du kan melde dig gratis ind i VirksomhedsnetværkCabi, hvis du vil holde dig opdateret på, hvilke arrangementer vi har på tapetet.