Gå til www.cabiweb.dk

Cabi Nyt - April 2017 - TEMA: Sygefravær og trivsel

Frihed til medarbejderne giver glæde og lavt sygefravær hos Daxiomatic

Hos it-virksomheden Daxiomatic holder man ikke styr på, hvor mange timer medarbejderne arbejder, og beslutninger træffer de selv. Frihed til selv at definere arbejdsdagen har resulteret i lavt sygefravær og meget høj trivsel blandt de ansatte.

I november sidste år blev den odenseanske it-virksomhed Daxiomatic kåret som Danmarks bedste it-arbejdsplads og Danmarks bedste mindre arbejdsplads af organisationen Great Place to Work. Virksomheden vandt bl.a. priserne, fordi Daxiomatic har et lavt sygefravær og meget høj trivsel.

I en medarbejderanalyse scorede Daxiomatic 100 procent på spørgsmålet om, hvorvidt den enkelte medarbejder har medansvar, og ifølge Pia Tasior, HR-ansvarlig og Good Karma Officer hos Daxiomatic, er der medarbejdere i virksomheden, som ikke har haft noget sygefravær i over to år.

Hun forklarer, at selvledelse, frihed til medarbejderne og formål før profit er hovedårsagerne til den høje medarbejdertilfredshed.

Bestem selv, om du vil tage dyr uddannelse

”Vi har givet medarbejderne frihed til selv at bestemme over deres hverdag. Vi holder ikke øje med, hvor mange timer de er her. Vi kontrollerer ikke, hvor meget de fakturerer ud til kunderne, og har du lyst til at tage en uddannelse til 100.000 kr., så skal du ikke spørge chefen. Det bestemmer du selv,” siger Pia Tasior.

Den høje grad af medbestemmelse og trivsel betyder ifølge Pia Tasior også, at Daxiomatic kan holde på medarbejdere i en branche, der ellers er præget af mange jobskifte.

Se Pia Tasior fortælle mere om Daxiomatics tilgang til trivsel.