Gå til www.cabiweb.dk

Cabi Nyt April 2017

Cabi Nyt April 2017

Sygefraværet stiger trods indsatser for at få det ned

Private og offentlige arbejdspladser har gennem flere år arbejdet hårdt for at få sygefraværet ned, men trods ihærdige indsatser stiger det fortsat. Der er behov for en langt mere strategisk tilgang til sygefraværet, mener ekspert.

Det korte sygefravær bliver overset

Indsatserne mod sygefravær på arbejdspladserne retter sig ofte mod det langvarige sygefravær, men næsten halvdelen af sygefraværet blandt danske lønmodtagere er korttidsfravær. Virksomhederne kan med fordel være opmærksomme på drypvist sygefravær og gentaget fravær, mener ekspert.

Tips & tricks Sådan arbejder du strategisk med sygefraværet

Der findes ikke nogen holdbar snuptagsløsning, som giver lavt sygefravær og god trivsel. Det kræver en strategisk tilgang og langsigtede investeringer. Se her, hvordan du kan arbejde strategisk med sygefraværet i din virksomhed.

Frihed til medarbejderne giver glæde og lavt sygefravær hos Daxiomatic

Hos it-virksomheden Daxiomatic holder man ikke styr på, hvor mange timer medarbejderne arbejder, og beslutninger træffer de selv. Frihed til selv at definere arbejdsdagen har resulteret i lavt sygefravær og meget høj trivsel blandt de ansatte.

Stress og mentale helbredsproblemer koster milliarder

Samfundets omkostninger til stress og andre mentale helbredsproblemer løber op i 55 milliarder kr. om året, anslår Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Vi er nødt til at ændre vores tilgang til stress, mener ekspert.

Ekspert: Vi skal være nysgerrige på de unges sygdomsmønster

Unge har ikke den samme opfattelse af sygdom som tidligere generationer, og det udgør en ledelsesmæssig udfordring. Stress og psykiske lidelser fylder fortsat meget på arbejdspladserne.